Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan face ANUNȚUL după ce Comisia Europeană a semnat: VEȘTI BUNE pentru sectorul cultural independent din capitală

Inquam Photos / George Calin
Nicusor Dan

Primarul orașului București, Nicușor Dan, anunță deblocarea ajutorului pentru sectorul cultural independent din capitală. Ajutorul va fi acordat de Primărie după ce schema a fost aprobată de Comisia Europeană.

Primarul Nicușor Dan a anunțat că ajutorul a fost aprobat de Comisia Europeană, conform Mediafax.

„Salut aprobarea de către Comisia Europeană a schemei de ajutor de stat pentru sectorul cultural independent din București. Reamintesc că am decis să oferim acestui sector, care a fost afectat în contextul epidemiei COVID-19, un ajutor total de 3 milioane de lei, din bugetul Primăriei Capitalei, ca măsură de susținere a redresării”, a anunțat primarul Nicușor Dan.

Fiecare ajutor va avea valoarea maximă de 75.000 de lei, iar termenele și procedurile de depunere a dosarelor vor fi anunțate cât de curând.

„Așa cum am menționat în urmă cu două luni de zile, e vorba de granturi cu valoare maximă de 75.000 de lei pe beneficiar, din care se vor putea plăti chirii, utilități, salarii și contribuții salariale la stat. Acum, odată ce avem acordul Comisiei Europene, putem pune în aplicare foarte rapid această schemă de ajutor”, a explicat primarul capitalei.

Comisia Europeană a aprobat schema de ajutor de stat în valoare de 610.000 euro pentru a sprijini companiile care activează în sectorul cultural independent din București, afectate de pandemia de coronavirus. Acestea vor primi subvenții și vor acoperi costuri suportate de beneficiari în perioada august-decembrie 2020. Este vorba despre plata chiriei, a utilităților și a salariilor și contribuțiilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.