Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan face precizări despre datoriile PMB: 'Asta e absolut firesc (...) Pentru binele instituţiei, nu am comunicat o vreme'

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
nicusor dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a precizat luni că datoria curentă a Bucureştiului este zero, iar datoria pe termen lung este de 3 miliarde de lei.

"În acest moment datoria curentă este zero. Datoria pe termen lung este 3 miliarde de lei. (...) Toate statele, toate primăriile au datorii pe termen lung, care sunt eşalonate şi pe care le plătesc lunar şi se împrumută într-o anumită limită. Asta e absolut firesc. Despre ce am vorbit era o datorie curentă. Adică oricare dintre oamenii cărora noi le datoram bani putea să vină să blocheze conturile, aşa cum unii au şi făcut. În momentul în care am venit în Primărie, noi aveam conturile blocate. Puteam să plătim salariile, dar nu puteam să plătim investiţii. De exemplu, erau câţiva turnicheţi şi nişte chestiuni relativ simple, sistem de iluminat la Arena Naţională - noi urma să organizăm Euro 2020 în Bucureşti - şi nu puteam să le plătim şi UEFA zicea că ne ia organizarea. Deci tipul acesta de lucruri nu puteam să le facem", a spus Nicuşor Dan la B1Tv.

Edilul general a menţionat că la începutul mandatului său se întâlnea frecvent cu reprezentanţii firmelor care aveau de încasat bani de la autoritatea locală şi care aşteptau să le promită "că la un moment dat" vor fi eşalonate şi acordate sumele restante. Nicuşor Dan a menţionat că din cauza situaţiei financiare a Primăriei a ales să comunice mai puţin în mod public la începutul mandatului.

"Nu puteam să ies să spun: 'Suntem în faliment', din moment ce tot eu a doua zi trebuia să mă întâlnesc cu oameni să le spun: 'Aveţi răbdare, că o să vă plătim'. Nu aş fi fost credibil nicio într-o ipostază, nici în alta. Pentru binele instituţiei, nu am comunicat o vreme, pentru ca toate lucrurile astea să le fac în linişte, în spate, şi oamenii să aibă încredere", a spus el.

Nicuşor Dan a mai precizat că suma de trei miliarde de lei, acumulată ca datorii, ar fi putut fi utilizată pentru achiziţionarea a 200 de tramvaie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.