Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan îi dă replica ministrului Energiei: 'Nu va fi un proiect de hotărâre în şedinţa CGMB de mâine, dar el nu este necesar'

Inquam Photos/ George Călin
Nicusor Dan

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a declarat că nu este necesar un proiect de hotărâre aprobat de către Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) pentru a putea fi realizată fuziunea ELCEN-Termoenergetica, pentru că intenţiile pentru acest lucru au fost exprimate deja de Ministerul Energiei şi de către edilul general.

„Nu e nevoie de hotărâre de Consiliu pentru chestiunea aceasta. Există o intenţie pe care municipiul şi-a exprimat-o prin primarul municipiului în anul 2021. Există o hotărâre de Consiliu anterioare, din 2017 sau 2018. Totul este să ajungem la discuţia tehnică în baza căreia fuziunea să se realizeze şi, aşa cum v-am mai spus, există dificultăţi tehnice. Există acea creanţă pe care ELCEN o are. Există mai multe dificultăţi tehnice”, a afirmat Nicuşor Dan, întrebat despre solicitarea ministrului Energiei Sebastian Burduja de a introduce pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti aprobarea de principiu din partea CGMB a fuziunii ELCEN - Termoenergetica, într-o conferinţă de presă susţinută miercuri.

Edilul general a explicat că nu va exista un proiect de hotărâre al CGMB pentru această fuziune, fiindcă Guvernul şi-a exprimat intenţia, printr-un memorandum al Ministerului Energiei, iar primarul general a exprimat acelaşi lucru, în 2021.

„Nu va fi un proiect de hotărâre în şedinţa CGMB de mâine, dar el nu este necesar, pentru că există intenţia de ambele părţi, atât din partea statului român care este reprezentat de Guvernul României şi Ministerul Energiei, prin memorandumul pe care l-au făcut, şi a municipiului Bucureşti, printr-o hotărâre de Consiliu şi printr-o reafirmare a intenţiei de către primarul municipiului, la începutul anului 2021”, a completat Dan.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, îi solicită primarului general al Capitalei, Nicuşor Dan, să suplimenteze ordinea de zi a şedinţei Consiliului General de joi cu un punct în care să se prevadă aprobarea de principiu din partea CGMB a fuziunii ELCEN - Termoenergetica.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.