Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicuşor Dan: 'În ultimii trei ani, PMB a investit 260 de milioane de lei în infrastructură, adică jumătate din proiectul de la Prelungirea Ghencea'

Inquam Photos / Octav Ganea
nicusor dan

Deputatul independent Nicuşor Dan a precizat miercuri că, în ultimii trei ani, administraţia bucureşteană a alocat un total de 260 de milioane de lei pentru infrastructura rutieră, în timp ce în 2019, cheltuielile pentru publicitate ale PMB şi ale instituţiilor subordonate s-au ridicat la aproximativ 20 de milioane de lei.

"În 2017, investiţiile în infrastructura rutieră au fost de 100 de milioane de lei. În 2018 de 39 de milioane de lei. În 2019 de 115 milioane de lei. Deci, în trei ani de mandat, administraţia bucureşteană a reuşit să investească în infrastructura rutieră 260 de milioane de lei. Asta înseamnă jumătate din proiectul de la Prelungirea Ghencea. Deci trei ani de mandat, jumătate dintr-un pod de trecere peste Centură. Ce se va întâmpla dacă Gabriela Firea rămâne primarul Bucureştiului? Probabil că în ritmul acesta o să avem Centura cam peste 60-70 de ani. (...) Cheltuielile de publicitate pe 2019 cumulate, şi de la Primăria Generală şi de la instituţiile din subordine, ating 20 de milioane de lei. Cam 10 milioane la Primăria Generală, 10 milioane la instituţiile din subordine. O sumă uriaşă cu care Gabriela Firea încearcă să ne creeze o realitate virtuală despre cum este Bucureştiul pe care şi-l închipuie ea", a arătat deputatul de Bucureşti, într-o conferinţă online, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Alexandru Rafila, avertisment dur! Cine sunt persoanele cele mai mult predispuse deceselor provocate de COVID-19 .

Pe de altă parte, el a opinat că edilul general, Gabriela Firea, "a picat" testul echipării spitalelor din subordinea PMB cu echipamentele de protecţie necesare în lupta cu pandemia de COVID-19.

"Legat de chestiunea coronavirusului, primarul Gabriela Firea a avut un test de trecut, să echipeze spitalele din subordine cu echipament şi cu teste. E un test pe care l-a picat şi, ca dovadă, unul dintre spitalele din subordine, Spitalul 'Carol Davila', este unul din focarele de infecţie din România. Degeaba vine acum, se fâţâie, face interviuri, îşi dă cu părerea - cu atât mai puţin cu cât nu mai are nicio atribuţie în domeniu. De câteva săptămâni toate spitalele din subordinea autorităţilor locale au trecut în subordinea Ministerului Sănătăţii", a arătat Nicuşor Dan.

Citește și: Traian Băsescu confirmă sursele Bugetul.ro: Atât PSD, cât și PNL au fost avertizate de propunerea privind autonomia așa-zisului ținut secuiesc

Acesta a adăugat că proiectul aprobării execuţiei bugetare, care figurează pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului General al Capitalei, demonstrează că bugetul elaborat de administraţia bucureşteană este unul "absolut fantezist".

"Acum că avem oficial execuţia bugetară pe 2019, avem dovada. Primăria a spus că o să aibă venituri proprii de 3,2 miliarde de lei şi a avut venituri proprii pe tot cursul anului 2019 de abia 300 de milioane de lei. Deci, 9% din cât a estimat că o să facă venituri proprii. Oriunde, în mediul privat, un manager care face 80-85% din veniturile pe care şi le-a propus este demis, cu atât mai mult dacă face 9%. E ceva ce, realmente, nu se poate califica", a spus Nicuşor Dan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.