Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan își îndulcește afirmațiile: Îmi doresc să relaxăm cât mai repede restricţiile în București

nicusor dan

Primarul general Nicuşor Dan a afirmat că este pe aceeaşi lungime de undă cu prefectul Capitalei Traian Berbeceanu cu privire la relaxarea restricţiilor legate de COVID-19 în Bucureşti.

„Sunt pe aceeaşi lungime de undă cu prefectul Capitalei în privinţa relaxării restricţiilor legate de COVID-19. Suntem amândoi membri în Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă şi acolo, împreună cu specialiştii, vom lua curând decizia oficială. Îmi doresc să relaxăm cât mai repede restricţiile şi, în acelaşi timp, trebuie să ne asigurăm pe cât posibil că nu ne întoarcem în scenariul negativ. Bucureştenii (inclusiv oamenii din domeniul educaţiei, culturii, HORECA etc) vor predictibilitate şi trebuie să ne străduim să oferim asta”, a scris Nicuşor Dan joi pe Facebook.

Precizările vin după ce primarul a spus joi, referitor la o eventuală relaxare a restricţiilor după ce rata de infectare cu noul coronavirus a scăzut sub 3 la mia de locuitori în municipiul Bucureşti, că ar mai trebui aşteptat câteva zile, pentru a se vedea că această situaţie se stabilizează.

Prefectul municipiului Bucureşti Traian Berbeceanu a anunţat într-un mesaj miercuri pe Facebook că rata de incidenţă în Bucureşti este de 2,96 la mia de locuitori şi va fi urmărită evoluţia în următoarele 48 de ore, iar dacă situaţia o va permite va fi convocat CMBSU care să adopte o hotărâre prin care unele măsuri restrictive să fie relaxate.

Este vorba despre permiterea funcţionării cu o capacitate de maxim 30% a sălilor de spectacole şi cinematografelor, redeschiderea activităţilor în interior a restaurantelor, cafenelelor şi barurilor, în limia a maxim 30% din capacitatea unităţii şi permiterea activităţilor cu publicul, până în limita a 30% a spaţiului destinat, a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Acesta a explicat ulterior, pentru Digi 24, că în cazul în care rata infectărilor rămâne sub 3 la mia de locuitori, atunci barurile, restaurantele, cinematografele, teatrele şi sălile de jocuri de noroc vor fi deschise sâmbăta aceasta, măsuril urmând să intre în vigoare la ora 00.00, sâmbătă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.