Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan joacă în forță - Cine este noul șef al Poliției Locale București / UPDATE

Facebook
politia locala bucuresti

Poliția Locală a Municipiului București va avea un nou șef.

Daniel Mihai Rășică a fost demis și în locul său a fost numit Stroe Eduard Valentin ca nou director general al DGPLCMB. Surse din Primăria Capitalei susțin că dispoziția primarului general a fost semnată deja și va fi făcută publică luni atunci când va fi și prezentat și noul șef.

Cine este Eduard Valentin Stroe

UPDATE - Dosarul penal deschis pe numele său de procurorii militari din Timișoara a fost clasat - VEZI DECIZIA DE CLASARE

INIȚIAL

Este fostul comandant al Grupării Mobile de Jandarmi Timișoara. De numele său se leagă un scandal monstru pentru care a și fost cercetat de procurorii militari.

În 2022 procurorii militari din Timisoara au deschis un dosar penal pentru lovirea inferiorului (115/P/2022) si au cercetat împrejurările in care un incident extrem de grav s-a produs chiar in sediul Grupării de Jandarmi Mobila Timisoara, in urma unei plângeri depusa de un subofițter din aceasta unitate de elită a Jandarmeriei Romane.

Militarul a reclamat faptul ca, in 23.03.2022, a fost agresat de comandantul unitatii, colonelul Stroe Eduard-Valentin – imputernicit la comanda Gruparii de Jandarmi Mobila Timisoara in luna decembrie 2021, dupa pensionarea colonelului Remus Cimpan -, pe fondul unei discutii ce viza conditiile neconforme de munca.

„S-au batut cu pumnii si picioarele, subofiterul a fost rasturnat peste o masa. A sunat la 112 si a venit un echipaj de la Sectia 4 Politie. Ei au sesizat Parchetul Militar, apoi a fost depusa o plângere penala, la care s-a atasat si certificatul medico-legal cu 7 zile de ingrijiri medicale”, au declarat la acea vreme surse din Jandarmerie pentru jurnalistii de la Impact News.

Și mai interesant ar fi o altă problemă - sunt surse care susțin că la evenimentele violente din 10 august 2018 în calitate de șef de stat major la un batalion din Direcția de Jandarmi București ar fi fost prin Piața Victoriei.

Cine a fost Daniel Mihai Rășică

Fost șef de birou în Primăria Voluntari, fost prefect al județului Ilfov și, apoi, consul în Federația Rusă, el fusese pus în fruntea Poliției Locale București în mandatul Gabrielei Firea.

Dispoziţia privind demiterea lui Daniel Rășică a fost semnată de primarul general, Nicuşor Dan, a precizat biroul de presă al primăriei.

Unul dintre motivele demiterii l-a constituit faptul că nu au fost prevenite defrişările şi incendierile din zona retrocedată a Parcului IOR, au precizat surse din cadrul administraţiei.

Daniel Mihai Răşică a fost numit la conducerea Poliţiei Locale în mandatul fostei administraţii, condusă de Gabriela Firea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.