Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicuşor Dan pregătește PLANUL SECRET pentru guvern: Liberalii și-au dat acceptul

facebook.com/Nicusor.Dan
Nicusor Dan

Uniunea Salvaţi România a finalizat textul moţiunii simple pe justiţie, pe care urmează să o depună la Parlament şi în care solicită demiterea ministrului Florin Iordache, a anunţat miercuri preşedintele USR, Nicuşor Dan.

"Democraţie şi stat de drept înseamnă un lucru foarte simplu, există nişte reguli, cine le încalcă plăteşte, este sancţionat. Ce ni se propune azi este o derogare de la statul de drept, oameni care au greşit nu mai sunt pedepsiţi. Chestiunea aceasta este mult mai gravă când vorbim despre furt din banii publici. Oameni care au furat din banii publici şi care, în momentul acesta, sunt iertaţi de lucrurile pe care le-au făcut. Nu este, în mandatul pe care cetăţenii l-au dat PSD şi ALDE prin votul la alegeri, nu figurează graţierea şi amnistia, nu pentru asta cetăţenii români le-au dat posibilitatea de a guverna. (...) Moţiunea simplă am redactat-o şi parlamentarii USR au semnat-o. Avem acordul preşedintelui PNL că parlamentarii liberali o vor co-semna pentru ca ea să fie depusă", a afirmat Nicuşor Dan, într-o conferinţă de presă, scrie agerpres.ro.

Citește și: De la Facebook pornesc majoritatea INFIDELITĂȚILOR: Cu cine își ÎNȘALĂ oamenii partenerii

El a arătat că soluţia pentru supraaglomerarea penitenciarelor este construirea de penitenciare, nicidecum amnistia şi graţierea.

În aceeaşi conferinţă de presă, deputatul USR, Silviu Dehelean, a subliniat că moţiunea nu îşi propune căderea Guvernului Grindeanu, ci respectarea programului de guvernare, care "nu cuprinde graţierea şi amnistia".

Citește și: Prima țară din lume unde DEȚINEREA DE ANIMALE SĂLBATICE e INTERZISĂ

"Ceea ce solicităm noi prin această moţiune pe care o vom depune este demisia sau demiterea ministrului Justiţiei, dl. Florin Iordache, iar solicitarea noastră vine din două motive şi anume că a minţit Parlamentul, iar în al doilea rând minte poporul român", a susţinut Dehelean.

El a explicat că, la audierea din comisii, Florin Iordache a vorbit despre transparenţă, despre faptul că promovarea iniţiativelor legislative se va face prin Parlament, că orice modificări vor fi propuse după consultări cu societatea civilă şi graţierea nu a fost niciodată un subiect în campania electorală, neexistând un proiect în acest sens.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.