Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan pregătește ridicarea maşinilor abandonate. Numărul estimat - 50.000

masini abandonate

Primarul general al Capitalei susţine că, după promulgarea legii care dă posibilitatea ridicării maşinilor parcate ilegal, îşi doreşte în primul rând ridicarea maşinilor abandonate al căror număr este estimat la peste 50.000 pe teritoriul Capitalei. Dan susţine că vrea de asemenea ca ridicarea maşinilor să se facă mai ales în cazurile în care şoferii le lasă pe trecerile pentru pietoni sau în staţiile de autobuz, până când problema privind locurile de parcare va fi rezolvată.

Citește și: Olanda se opune ca România să intre în Schengen, dar cere o 'minizonă Schengen', pentru că tot mai mulți migranți o preferă

„Avem o uriaşă problemă de transport şi de parcare în Bucureşti. Este un cerc vicios. Lumea stă în trafic pentru că sunt maşini parcate, multe legal şi puţine ilegal pe prima bandă, maşinile sunt parcate pentru că oamenii folosesc maşina pentru că nu au încredere în transportul public şi pe bună dreptate în momentul ăsta. În opinia mea, nu este corect în momentul ăsta să penalizezi oamenii, mai puţin pe cei care parchează flagrant, pe treceri de pietoni, în staţii de autobuz, troleibuz. Trebuie să rezolvăm în mod sistematic problema asta a transportului public, împreună cu parcările. Deci, mai puţin cazurile flagrante, nu sunt pentru penalizarea conducătorilor auto. Este un efort pe care autoritatea trebuie să-l facă: să facă contracte cu mari deţinători de parcări, cum sunt hipermarketurile care stau mult timp, mare parte din ele, nefolosite, să găsească locuri alternative către care să direcţioneze maşinile care sunt parcate pe prima bandă, în felul asta să dea linie unică pentru transportul public şi să crească viteza de deplasare a acestor. Şi undeva într-un interval de doi ani, când o să rezolvăm tipul ăsta de probleme, atunci ne putem gândi la sancţiune dacă există încălcări, dar în momentul de faţă cred că e prematur”, a declarat Nicuşor Dan sâmbătă după amiază, într-o conferinţă de presă.

El a spus că „maşinile trebuie ridicate”, dar că este pentru ridicarea acestora atunci când sunt parcate în locuri precum cele pe care le-a menţionat. Edilul Capitalei mai susţine că doreşte în primul rând ridicarea maşinilor abandonate, al căror număr este estimat la 50-60.000

Nicuşor Dan a precizat că va discuta cu reprezentanţii primăriilor de sector, iar taxele care se vor aplica celor care parchează în locuri interzise vor fi stabilite prin decizie a Consiliului General al Capitalei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.