Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan propune o revoluție în traficul din București: cum va arăta noua hartă de transport

nicusor dan

Deputatul Nicușor Dan, cel care își dorește să candideze la Primăria Capitalei, propune o serie de modificări ale traseelor de troleibuze, în așa fel încât să se facă legătura între acestea. De asemenea, Nicușor Dan propune ca vechile autobuze să circule pe baterii și astfel să nu mai polueze.

Citește și: SURSE - Cozmin Gușă și Vasile Dâncu, recuperați de noua putere din PSD: vor ocupa 2 funcții importante

”Vă supun dezbaterii evaluarea și propunerea pentru rețeaua de troleibuze făcută pentru mine de expertul în mobilitate Tudor Măcicășan.

Principalele soluții în ceea ce privește rețeaua vizează conectarea unor linii care vin din cartiere și se opresc nejustificat în centru. De exemplu liniile 73, 74, 76 vin din sud și se opresc nejustificat înainte de Piața Unirii vor fi conectate cu 79 (Universitate - Gara de Nord - Bucureștii Noi), 91 (Universitate - Eroilor - Rahova) și 61 (Universitate - Eroilor - Militari). Ideea este de a mari densitatea liniilor de troleibuz care străbat centrul.

Alt exemplu: liniile 66 (Colentina) și 70 (Basarabia) întorc nejustificat la Vasile Pârvan. Prelungirea cu câteva stații la Gara de Nord le face mult mai atractive.

Pentru reducerea poluării, se propune transformarea autobuzelor Mercedes Euro III în troleibuze cu autonomie (adică cu baterii mici care se încarcă de la rețeaua de troleibuze și permit o anumită autonomie). Costurile sunt mici față de beneficiul de mediu. Este o soluție asupra căreia voi reveni.

Documentul pentru troleibuz este parte din documentul pe transportul public, la rândul său parte din strategia pe mobilitate. Vi le vom pune în dezbatere aici bucată cu bucată, la fel cum vom proceda și cu celelalte domenii din program.”, susține Nicușor Dan.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.