Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan respinge strategia lui Klaus Iohannis/ ANALIZĂ

Inquam Photos / Octav Ganea
nicusor dan

Candidatul susținut de PNL și USR-PLUS la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, i-a lansat Gabrielei Firea invitația de a participa la 3 dezbateri electorale, în săptămâna premergătoare alegerilor.

Citește și: SONDAJ CURS - Clasamentul partidelor la alegerile locale

Subiectul dezbaterilor electorale revine puternic în atenție, după campania prezidențială din 2019. Atunci, candidatul PNL la funcția de președinte, Klaus Iohannis, a refuzat orice dezbatere cu prezidențiabilul PSD, Viorica Dăncilă.

Strategia lui Klaus Iohannis a fost una clasică pentru un candidat care are puncte electorale serioase în față și nu-și asumă riscul unei ”ambuscade” în timpul unei dezbateri.

În ciuda faptului că Nicușor Dan este candidat susținut de PNL, strategia și optica partidului s-au schimbat. În campania electorală din 2019, liberalii invocau motive pentru a nu fi organizată o dezbatere, în timp ce acum caută toate argumentele pentru a fi organizată o dezbatere între Gabriela Firea și Nicușor Dan.

Practic, în 2 campanii consecutive, candidații susținuți de PNL au strategii radical diferite, iar oamenii din partid au schimbat radical discursul, față de finalul anului 2019.

De partea cealaltă, Gabriela Firea este în postura lui Iohannis din 2019: este candidatul favorit la Primăria Capitalei și n-ar urmări să-și asume riscuri.

P.S. Pentru sănătatea democratică și pentru ca cetățenii să fie cât mai bine informați o dezbatere între candidați ar fi extrem de utilă și asta nu doar în această campanie, dar și pe viitor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.