Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan se crede stăpân și le dă ordine procurorilor: Să urgenteze măsurile împotriva persoanelor care au organizat greva STB

Andreea Alexandru/Mediafax
Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a solicitat vineri Parchetului să urgenteze măsurile împotriva persoanelor care au organizat greva STB.

Într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PMB, edilul a menţionat că a existat, vineri după amiază, "o încercare" de dialog între conducerea Societăţii de Transport Bucureşti şi sindicatul reprezentativ, dar a precizat că acesta din urmă nu prezintă "revendicările reale" enunţate anterior de către angajaţi, precum necesitatea pieselor de schimb, mentenanţa vehiculelor, confortul şoferilor şi vatmanilor la capăt de linii, scrie agerpres.ro.

„Mesajul meu pentru pentru toată lumea e că pentru toate problemele de structură care sunt în transportul public sunt disponibil și trebuie să avem o discuție așezată toată lumea, în special Consiliul General, pentru că de caliatea transportului public din București depinde conforul vieții fiecăruia dinre noi”, a spus edilul.

Citește și: Nicușor Dan i-a umilit pe sindicaliștii STB: 'Nu a stat cu noi nici măcar un minut. Lucrul ăsta nu face decât să escaladeze conflictul'

El a cerut Parchetului să urgenteze cercetările împotriva celor care au organizat protestul.

„Am invitat la discuții reprezentanți desemnați de către lucrători din fiecare autobază și depou, am spus de mai multe ori că nu vreau să discut cu reprezentanții unui sindicat care au dus o întreagă categorie de oameni într-o zonă penală, vreau să discut cu oameni care să exprime problemele reale cu care se confruntă lucrătorii din transportul public. La această întâlnire de la ora 6.00 am fost informat că au venit reprezenanți ai sindicatului reprezenativ. L-am sunat atunci pe domnul Criț, directorul general de la STB, și i-am propus să aibă acea discuție pe care e logic și legal să o aibă reprezentanții sinficatului și reprezentanții societății de transport. Această discuție a durat cinci minute pentru că nu au existat practic alte solicitări decât demisia domnului Criț, ceea ce este un gest infantil”, a mai spus Nicușor Dan.

Citește și: Șeful sindicaliștilor STB, Vasile Petrariu, anunță că întâlnirea cu Nicușor Dan a fost un mare eșec

Totodată, primarul general a reiterat solicitarea adresată PSD de a anunţa dacă sprijină "o grevă ilegală" sau dacă se delimitează de liderul sindical Vasile Petrariu, care a obţinut un mandat de consilier municipal pe listele Partidului Social Democrat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.