Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan sfidează Prefectura - Eduard Valentin Stroe, din nou șef la Poliția Locală / Decizia ar fi ilegală

romaniajournal.ro
Nicusor Dan

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a dispus, luni, numirea lui Eduard Valentin Stroe pe funcția de director general al Poliției Locale București. Eduard Stroe era suspendat de câteva săptămâni, după ce prima sa numire pe această funcție a fost atacată în instanță de Rareș Hopincă, prefectul Capitalei.

„Primarul General se achită în fața lui Eduard Stroe pentru faptul că a aplicat amenda de 35 de milioane de euro în speța IOR. Săptămâna trecută s-a încercat promovarea acestuia din cadrul AMCCRS pe o funcție de conducere din Primăria Municipiului București, însă, persoane din cadrul Direcției Juridic și Resurse Umane s-au opus și au spus că nu semnează promovarea acestuia”, au precizat surse administrative pentru Gândul.

Aceleași surse mai spun că readucerea lui Stroe la șefia Poliției Locale ar fi ilegală.

„Nicușor Dan face această mutare în cadrul Direcției Generale de Poliție Locală și Control, în mod ilegal, având în vedere faptul că Dispoziția Primarului General emisă anterior pentru Stroe Eduard Valentin a fost atacată de Instituția Prefectului, la instanța de Contencios Administrativ”, mai spun sursele Gândul.

Eduard Valentin Stroe, suspendat din funcție

În urmă cu două săptămâni, Rareș Hopincă, Prefectul Capitalei, a atacat, în contencios administrativ, la Tribunalul București, numirea lui Eduard Valentin Stroe la conducerea Poliției Locale a Municipiului București, iar acesta a fost suspendat din funcție.

Ulterior, Rareș Hopincă a demisionat din funcția de prefect al Capitalei, în contextul în care a fost desemnat candidat al PSD-PNL la Primăria Sectorului 2.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.