Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicușor Dan SOMEAZĂ ANFP să BLOCHEZE câștigarea concursurilor de funcționari publici de către tocilari

G4Media
Nicușor Dan

Primarul general, Nicuşor Dan, cere Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP) demersuri pentru concursuri cu bibliografia pe masă, care să testeze abilităţile candidaţilor şi nu capacitatea de memorare.

În cadrul şedinţei CGMB de marţi, consilierul general USR PLUS Ştefania Petre a declarat că ANFP a pus deja mai multor instituţii la dispoziţie o aplicaţie pentru extragerea automată a subiectelor pentru concursurile de ocupare a funcţiilor publice vacante şi că grupul politic pe care-l reprezintă a făcut o solicitare scrisă către primarul general să iniţieze demersurile pentru a semna protocolul cu ANFP pe această temă, scrie Agerpres.

Citește și: Nicușor Dan anunță că s-a votat rectificarea bugetară: va reporni un proiect CRUCIAL din Capitală

"O să facem asta, dar dacă vrem să discutăm de concursuri şi de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, în opinia mea, chestiunea cea mai importantă este ca la examenul pentru funcţia publică sau pentru poziţii contractuale în administraţia publică, noi trebuie să testăm cu adevărat abilităţile unor oameni pe care vrem să îi angajăm de a se descurca în meseria pentru care îi angajăm. Din păcate, în momentul acesta există două hotărâri de guvern, una care se referă la funcţionarul public şi una la poziţii contractuale; cu privire la procedurile de concurs, în partea care descrie procedura şi subiectele de concurs se lasă să se înţeleagă că nu poţi să dai concurenţilor bibliografia pe masă", a spus Nicuşor Dan.

El a precizat că iniţiativa sa urmăreşte ca, în concursurile organizate de Municipalitate, candidaţii să aibă la dispoziţie toată bibliografia, pentru că nu se testează capacitatea lor de memorare, ci modul în care rezolvă probleme concrete, cu care se confruntă în viaţa de zi cu zi.

"Din păcate, pentru că există această interpretare, am rugămintea pentru ANFP să iniţieze o procedură pentru clarificarea hotărârii de guvern, printr-o altă hotărâre de guvern, printr-o modificare, fie să emită un punct de vedere către autorităţile publice, prin care să interpreteze respectivele norme, astfel încât să putem să organizăm concursuri cu bibliografia pe masă. Deci, asta cred eu, din experienţa anterioară şi din funcţia asta, că este principala chestiune pe care ANFP-ul trebuie să o rezolve", a adăugat Nicuşor Dan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.