Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicuşor Dan va solicita o întâlnire cu conducerea Romsilva pe tema accesului în cartierul Greenfield

Primaria Capitalei
Nicusor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că va solicita o întâlnire cu conducerea centrală a Romsilva pe tema drumului de acces în cartierul Greenfield.

El menţionează că luni a avut o discuţie cu reprezentaţii locuitorilor din Greenfield şi cu cei ai Direcţiei Silvice Ilfov (structura regională a Romsilva care cuprinde şi pădurile din Bucureşti) pe subiectul accesului în cartier, potrivit Agerpres.

"Eu susţin în continuare menţinerea pe o perioadă determinată (2 sau 3 ani) a drumului existent, fără asfaltări sau extinderi, timp în care dezvoltatorul să realizeze cele trei ieşiri promise din cartier înspre centură şi DN1. Direcţia Silvică Ilfov nu susţine soluţia drumului provizoriu, insistând pe scoaterea definitivă a drumului din domeniul forestier. Voi solicita o întâlnire cu conducerea centrală a Romsilva", scrie Nicuşor Dan pe Facebook.

Primarul general anunţa pe 9 ianuarie că nu va face niciun demers pentru un drum permanent prin pădurea Băneasa, dar că este de acord cu soluţia provizorie de traversare a pădurii pe drumul forestier, până la construirea unor ieşiri definitive în şoseaua de centură.

Totodată, îşi exprimă "toată susţinerea" pentru proiectele investitorului, care prevăd drumuri de ieşire în şoseaua de centură.

"Investitorul are din anul 2019 avizul preliminar de la PMB pentru trei PUZ-uri care prevăd ieşiri din cartier în şoseaua de centură. În baza acestor avize preliminare trebuie să obţină avizele de la alte instituţii şi să revină la PMB pentru avizul arhitectului-şef. Pentru două dintre proiecte nu a mai revenit la PMB. Pentru al treilea a venit la PMB cu documentaţia completă în decembrie 2022", preciza Nicuşor Dan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.