Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nicuşor Dan visează: Vrea un 2024 fără PSD - 'Este un continuator al statului comunist care nu acceptă ca altcineva să aibă o opinie'

libertatea.ro
Nicusor Dan

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, consideră PSD "un continuator al statului comunist care nu acceptă ca altcineva să aibă o opinie" şi susţine că există "înţelepciunea" astfel încât să fie construite "înţelegeri politice" pentru ca anul 2024 să fie "fără PSD".

"De 30 de ani singura temă pe care noi o avem e să fie sau să nu fie PSD. Ne învârtim în jurul acestei probleme. Ce este PSD? Este un continuator al statului comunist care nu acceptă ca altcineva să aibă o opinie, care ar vrea să controleze mediul de afaceri, care ar vrea să controleze ONG-urile, care trăieşte într-un mod de comunicare în care una scriem şi una decidem noi în spate dintr-o mimare a statului democratic în care deciziile se iau în altă parte decât în locurile, în administraţia în care are trebui să fie luate şi care a făcut ca 5 milioane de oameni să prefere să trăiască în afara României şi foarte mulţi dintre ei nu pentru că nu ar fi avut mijloacele materiale să trăiască în România, ci pentru că pur şi simplu nu au mai suportat nedreptatea pentru ei şi pentru copiii lor", a declarat, sâmbătă, Nicuşor Dan, în cadrul evenimentului "Renew Europe" despre viitorul României europene, organizat de REPER.

Potrivit edilului Capitalei, este necesară o alternativă la PSD în perspectiva alegerilor din 2024.

"Acesta fiind momentul în care ne aflăm, cu acelaşi partid, PSD, care conduce şi vrea să conducă în continuare Ronia, cred că este obligaţia fiecăruia dintre noi de a colabora şi a găsi o alternativă pentru ca în rândurile de alegeri care vor veni (...) să nu mai avem PSD la putere după 2024", a spus Nicuşor Dan.

Acesta a punctat că au existat "greşeli" în 2016, dar a amintit şi de momentul 2020 când politicienii "au dovedit maturitate" venind cu candidaţi unici împotriva PSD la Bucureşti.

"Fiecare dintre noi am făcut greşeli. De exemplu, în 2016 avem o responsabilitate pentru faptul că am avut Firea primar la Bucureşti, Dragnea - prim-ministru, chiar dacă nu a fost prim-ministru. Am avut în 2020 la Bucureşti o experienţă în care politicienii au dovedit maturitate când au reuşit (...) să vină cu candidaţi unici împotriva PSD la primăriile din Bucureşti. Avem energia, avem determinarea şi cred că avem înţelepciunea să construim acele înţelegeri politice pentru ca 2024 să fie fără PSD", a conchis Nicuşor Dan.

„Una din problemele mari pe care România o are acum este calitatea clasei politice . (...) Din păcate, în ultimii ani, vedem un mare potenţial de muncă, creator al românilor, faptul că am ajuns să avem PIB-ul pe cap de locuitor mai mare decât al Ungariei, ăsta e un succes al românilor în ansamblul lor, dar nu avem voinţa lor de a intra în politică, de a intra în administraţie şi de a schimba de acolo lucrurile, ce contează, de fapt. De ce nu intră oamenii în politică? Pentru că, aşa cum spunea Dacian Cioloş, este o fractură între noi şi ei, ni se pare că e o altă lume, cu alte reguli, în care nu avem acces şi pentru că în partidele politice mecanismul de selecţie nu este cel mai fericit”, a afirmat Nicuşor Dan în discursul ţinut sâmbătă în faţa membrilor formaţiunii fondate de Dacian Cioloş.

Primarul general al Capitalei a mai spus că „o chestiune foarte importantă” în politică o reprezintă formarea de majorităţi.

„Politica este despre majorităţi şi ca să ai o majoritate e dificil. Ca să ai o majoritate trebuie să îţi doreşti 100% dar să ştii că vei obţine 30%, dar e mai bine 30% decât 0%. Trebuie să reuşeşti să ai un dialog, trebuie să reuşeşti să treci peste lucruri care la un moment dat ţi se par foarte importante, dar să ai conştiinţa că, prin ceea ce faci, duci lucrurile înainte. Am o experienţă de trei ani în sensul ăsta, nu e uşor, dar vă spun că sunt cu conştiinţa foarte clară că am făcut acele lucruri care trebuiau, chiar dacă am renunţat la nişte lucruri la care ţineam, pentru că mi-am dat seama că ele nu pot fi atinse în momentul acesta”, a mai afirmat Nicuşor Dan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.