DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Nicuşor Dan, vizită pe şantierul din Prelungirea Ghencea: 'Vrem să demolăm tot până la sfârşitul anului'

Primăria Capitalei
Nicușor Dan

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a anunţat miercuri că în acest moment, Primăria Capitalei a consemnat banii pentru toate imobilele din Prelungirea Ghencea, ceea ce înseamnă că este proprietar şi poate să înceapă lucrările de demolare. Nicuşor Dan a spus că doar patru clădiri în care locuiesc familii ar trebui demolate, iar acestea nu vor fi demolate până nu se găseşte o soluţie locativă pentru respectivele familii.

Primarul Capitalei a prezentat miercuri stadiul lucrărilor la Prelungirea Ghencea. El a arătat că, pe partea de expropiere, cu totul trebuie expropiate 550  de imobile, iar asta înseamnă în anumite cazuri terenuri şi în altele, terenuri şi construcţii.

Nicuşor Dan a afirmat că, din aceste 550 de imobile, au fost consemnaţi banii pentru 42, în 2019, pentru încă 2, în 2021 şi pentru toate celelate în anul 2022.

”Deci, în acest moment, Primăria a consemnat banii pentru toate imobilele din Prelungirea Ghencea, ceea ce înseamnă că, din acest moment este proprietar şi poate să înceapă lucrările de demolare. Vrem să demolăm tot până la sfârşitul anului, din ceea ce a rămas de demolat suntem la 15% în momentul ăsta”, a arătat el.

Nicuşor Dan a spus că vrea să lămurească procedura de consemnare a sumelor, arătând că Primăria stabileşte culoarul de expropiere, terenul de care are nevoie pentru lucrarea de utilitate publică, iar o comisiei suprapune acest culoar peste proprietăţi, însă informaţia nu este sută la sută corectă, pentru că unele iobile nu sunt înscrise în cartea funciară, nu există proprietatea clar definită, astfel că se consemnează sumele într-un cont.

”Primăria a pus banii în cont, pentru toate proprietăţile după care se constituie o comisie care este comună cu Primăria, Prefectura şi Oficiul de publicitate şi Cadastru şi această comisiei solicită proprietarilor să vină cu actele şi în măsura în care sunt valide, eliberează banii din cont. Pentru cele 42 plus 2 imobile pentru care au fost puşi banii în cont în 2019 şi 2021, până în acest moment s-au eliberat banii pentru 27 din 44, pentru că pentru aceste proprietăţi s-a venit cu actele în regulă”, a spus primarul.

Nicuşor Dan a menţionat că pentru celelalte aproximativ 500 de imobile care sunt expropiate, comisia a începus să funcţioneze şi până în momentul de faţă au fost emise 9 hotărâri de virare efectivă a banilor către proprietari.

”Noi aplicăm o lege, legea 255 care este legea specială pentru expropieri în cazul lucrărilor de drumuri şi alte lucrări de utilitate publică şi această lege ne obligă să consemnăm proprietarilor banii care rezultă din grila notarială. Funcţionarii noştri şi cu specialiştii contractaţi au pentru fiecare din aceste 550 de imobile au suprapus pe grilas notarială şi au consemnat în cont banii. Proprietarii au dreptul să ia banii şi dacă consideră că imobilul valorează mai mult, au dreptul să meargă în instanţă să ceară diferenţa”, a completat el.

Nicuşor Dan a spus că doar patru clădiri trebuie demolate, în care locuiesc familii, iar acestea nu vor fi demolate până nu se găseşte o soluţie locativă pentru respectivele familii, iar pentru o familie Primăria Sectorului 6 a găsit deja o locuinţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.