Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nieto către Trump: Nici confruntare, nici supunere

Enrique Pena Nieto

Preşedintele Mexicului, Enrique Pena Nieto, i-a răspuns luni lui Donald Trump că nu doreşte "nici confruntare, nici supunere" şi a anunţat negocieri bilaterale urgente cu ţările semnatare ale Tratatului Transpacific (TPP), transmite AFP preluat de agerpres.

"Nici confruntare, nici supunere: soluţia se află în dialog şi negociere", a declarat Enrique Pena Nieto în cursul unei conferinţe de presă. 

Preşedintele mexican a mai anunţat că ţara sa va deschide "imediat" negocieri bilaterale cu ţările semnatare ale TPP, acord din care Donald Trump a semnat luni retragerea Statelor Unite. 

"Mexicul nu crede în ziduri", dar în "poduri" a adăugat şeful statului mexican. "Vom acţiona pentru o frontieră care ne uneşte, nu pentru una care ne separă", a adăugat el. 

Enrique Pena Nieto a cerut Statelor Unite "să garanteze un tratament omenesc şi să respecte drepturile migranţilor mexicani". 

În timpul campaniei sale, omul de afaceri american şi-a luat angajamentul să ridice un zid la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic, finanţat, a dat el asigurări, de Ciudad de Mexico.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.