Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nigel Farage: Marine Le Pen are încă şanse să câştige alegerile prezidenţiale din Franţa

The Independent
Marine Le Pen

Eurodeputatul britanic Nigel Farage, fost lider al formaţiunii eurofobe britanice UKIP (Partidul pentru Independenţa Marii Britanii), a afirmat luni că Marine Le Pen, candidata extremei drepte la alegerile prezidenţiale din Franţa, nu este cel mai bine plasată în cel de-al doilea tur de scrutin, dar a avertizat că o surpriză este încă posibilă, relatează AFP. 'Eu nu prezic încă victoria lui Le Pen, dar cred că distanţa este mai aproape de 10 puncte procentuale decât de 20 şi că aceasta se poate încă schimba', a declarat Farage pentru canalul de televiziune american Fox News, conform Agerpres.

'Având în vedere anul trecut, cu Brexit-ul, Trump şi alte surprize, nu trebuie să excludem nimic', a afirmat el. 'Va fi o competiţie mult mai strânsă decât ceea vă spun contracandidaţii astăzi la Paris', a menţionat Nigel Farage.

În SUA, Donald Trump nu a comentat rezultatele primului tur al alegerilor din Franţa şi şeful staff-ului Casei Albe, Reince Priebus, a insistat asupra faptului că preşedintele american nu s-a implicat în scrutin. 'El îl va susţine pe învingător indiferent cine va fi', a declarat Reince Priebus, duminică, înainte de anunţarea rezultatelor primului tur al alegerilor din Franţa. 'Avem o relaţie pe termen lung şi istorică cu poporul şi guvernul francez şi această relaţie va continua indiferent de cine va câştiga', a menţionat el.

Donald Trump 'are poate o opinie cu privire la persoana care are cea mai mare şansă să câştige, dar nu are absolut nicio preferinţă', a menţionat Reince Priebus. Candidatul centrist de 39 de ani Emmanuel Macron şi lidera Frontului Naţional (48 de ani) Marine Le Pen s-au clasat pe primele două locuri în urma primului tur al alegerilor prezidenţiale care a avut loc duminică, cu 23,75% şi 21,53%, eliminându-i din cursă pe candidaţii partidelor tradiţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.