Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nikolai Patrușev: 'Republicile Populare Donețk și Lugansk au drept să ceară despăgubiri de la Occident'

constitutionnet.org
Donetk Lugansk

Secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Nikolai Patrușev, a declarat marți, citat de agenția de presă TASS, că auto-proclamatele Republici Populare Donețk și Lugansk ar avea dreptul să ceară statelor occidentale „despăgubiri pentru 8 ani de agresiune nazistă”.

El a adăugat că „poporul ucrainean însuși merită reparații de la principalii instigatori ai conflictului, adică Statele Unite și Anglia, care îi obligă pe ucraineni să lupte, să-i sprijine pe neonaziști, să-i aprovizioneze cu arme, să-și trimită consilieri militari și mercenari”.

„Rusia este cea care are dreptul de a cere reparații de la țările care au sponsorizat naziștii din Ucraina și regimul criminal de la Kiev. DPR și LPR ar trebui să le ceară despăgubiri pentru toate daunele materiale pentru opt ani de agresiune”, a mai zis oficialul rus.

Secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse a spus că mulți ucraineni încă mai cred ceea ce le spune Occidentul și regimul de la Kiev. „Va veni mai devreme sau mai târziu o vreme când vor deschide ochii să vadă că țara de fapt nu există și că memoria sa culturală și fondul genetic al populației sunt distruse de occidentali și înlocuite de concepte de goale”, a continuat Patrușev.

El a făcut afirmațiile ca reacție la declarațiile președintelui ucrainean Volodimir Zelenski potrivit căruia Rusia ar trebui să plătească despăgubiri Ucrainei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.