Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nikolai Patrușev insistă ca Moscova să ia parte la cercetarea incidentelor de pe conductele Nord Stream: 'Exploziile sunt în folosul Ucrainei sau al Germaniei?'

vestidinrusia.ro
Nikolai Patruşev

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, a declarat că Moscova nu știe cine a organizat exploziile de pe conductele Nord Stream și insistă să ia parte la anchetă, potrivit Interfax.

"În continuare nu știm exact cine anume este autorul și executorul exploziilor de pe conductele Nord Steam. Rusia nici nu a fost conectată la ancheta acestui nemaiîntâlnit act terorist", a declarat Patrușev pentru săptămânalul "Argumentî i faktî" (Argumente și fapte).

"Orice acuzații care nu sunt susținute de rezultatele unei anchete imparțiale nu pot fi credibile. De aceea Moscova insistă să efectueze o investigație obiectivă cu participarea Rusiei și a altor state interesate", a spus Patrușev.

Nikolai Patruşev: Ucraina nu a avut nimic de câştigat de pe urma distrugerii conductelor

El a pus la îndoială credibilitatea versiunii care a apărut în mass-media occidentală despre implicarea în explozii a unui grup pro-ucrainean.

"Următoarea problemă: exploziile sunt în folosul Ucrainei sau al Germaniei? De pe urma distrugerii gazoductului Kievul nu a pierdut sau nu a câștigat nimic. Mai mult decât atât, regimului lui Zelenski - care de fapt stă la Berlin cu mâna întinsă în speranța creșterii ajutorului militar și de altă natură - comiterea unui asemenea act nu-i este de niciun folos", a spus Patrușev.

Pentru astfel de acțiuni sunt necesare subunități speciale, cu echipament și pregătire speciale, a mai spus el, care "singur există în SUA și în Anglia. Alte țări NATO folosesc, de asemenea, înotători de luptă pentru a îndeplini diversiuni, dar numai cu aprobarea și sprijinul țării care dictează principala agendă în Alianța Nord-Atlantică", a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei.

Patrușev a subliniat lipsa de independență a Germaniei. "Washingtonul impune Berlinului politica sa economică și ecologică, ține pe teritoriul țării un continget militar de 35 de mii de oameni". "Tema neimplicării SUA și Angliei în atacul terorist este în mod evident promovată pe baza lipsei de capacitate a publicului de a gândi logic, inclusiv prin metoda negării", a declarat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.