Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nimeni nu se aștepta la asta: prima țară din lume care acceptă bitcoin ca metodă de plată e din America centrală

Bitcoin Romania
bitcoin

Statul El Salvador a devenit prima ţară din lume care a adoptat oficial bitcoin ca mijloc legal de plată, după ce Congresul a aprobat propunerea preşedintelui Nayib Bukele de includere a criptomonedei, transmite Reuters, arată Agerpres.

Cu 62 din 84 de voturi, majoritatea parlamentarilor a votat în favoarea iniţiativei de creare a unei legi prin care să fie adoptat oficial bitcoin, în pofida temerilor privind impactul deciziei asupra negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional.

Bukele susţine că utilizarea criptomonedei îi va ajuta pe cetăţenii din El Salvador care trăiesc în străinătate să trimită remitenţe acasă, deşi dolarul SUA rămâne în continuare mijloc legal de plată.

"Decizia va aduce ţării noastre incluziune financiară, investiţii, turism şi dezvoltare economică", se arată într-o postare pe Twitter a preşedintelui statului din America Centrală.

El a adăugat că folosirea bitcoin, care va fi opţională, nu va provoca riscuri utilizatorilor.

"Guvernul va garanta convertibilitatea la valoarea exactă în dolari la momentul fiecărei tranzacţii", a declarat Bukele.

Economia ţării depinde semnificativ de banii trimişi de cei care lucrează peste hotare. Datele Băncii Mondiale arată că remitenţele către El Salvador au reprezentat aproximativ o cincime din PIB în 2019, una din cele mai ridicate rate din lume.

Citește și: Elon Musk îi umilește din nou pe cei care dețin criptomonede: o nouă scădere pe piață, după un tweet postat de magnat

Experţii avertizează că decizia privind bitcoin ar putea complica discuţiile cu FMI, într-un moment în care El Salvador încearcă să obţină un program de asistenţă financiară de peste un miliard de dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.