Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nimeni nu şi-ar fi închipuit! Câte insecte înghite un om, în somn, pe parcursul vieții

reuters.com
insecte

Nimeni nu şi-ar fi închipuit! Câte insecte înghite un om, în somn, pe parcursul vieții

Atunci când ne culcăm, fiecare dintre noi adoarme liniștit, gândindu-ne că suntem în casa noastră, pe care, mai mult ca sigur, avem grijă să o curățăm cât mai bine și că suntem în perfectă siguranță. Ei bine, potrivit specialiștilor, se pare că realitatea la care suntem expuși în timpul nopții întrece orice coșmar am avea în timpul somnului! Se pare că oamenii înghit diverse insecte de-a lungul nopții, fără ca măcar să știe vreodată, informează click.ro.

O casă curată și ordonată este un motiv de mândrie pentru fiecare dintre noi. Iar noaptea, când ne punem în pat să dormim, fiecare dintre noi închidem ochii liniștiți, deoarece știm că suntem în propria noastră casă, pe care o curățăm personal, cât mai mult posibil. Însă, calmul nostru poate fi tulburat de o anumită informație venită din partea experților. Se pare că în timpul somnului suntem expuși unui „festin” care întrece orice coșmar pe care îl vom avea vreodată.

Mai precis, este vorba despre faptul că, de-a lungul vieții, vom înghiți, fără ca măcar să ne dăm seama de asta, un număr însemnat de insecte, în timpul somnului. Potrivit estimărilor celor de la weareteachers.com, ar putea fi vorba despre undeva în jur de 10 păianjeni, cât și alte 70 de specii de insecte! Cu siguranță o informație pe care cei mai mulți dintre noi am vrea să putem să o uităm.

De-a lungul vieții, oamenii înghit aproximativ 10 păianjeni în timp ce dorm

Singura parte bună a acestei „mese” involuntare este faptul că, măcar, ea este una accidentală. Insectele nu sunt atrase de interiorul gurii noastre, ca și când aceasta ar fi un magnet. Ci, este posibil ca ele să se afle pe tavan și să pice pe noi, ori să mișune prin patul nostru, iar, dacă sunt mici, le putem atrage în gură în timp ce respirăm.

Măcar ne putem consola cu faptul că, în general, insectele care ajung să fie înghițite de către oameni sunt de mici dimensiuni și complet inofensive. Este foarte greu de imaginat că vă veți trezi vreodată cu un picior de Văduvă Neagră rămas printre dinți, așa că măcar puteți dormi liniștiți. Liniștit și, din ce se pare, sătui!

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.