Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ninge în ziua de Ajun, în mai multe județe: Trafic oprit pe Transalpina din cauza viscolului

mediafax.ro
zapada plug ranca transalpina

Ninge în ziua de Ajun, în mai multe județe: Trafic oprit pe Transalpina din cauza viscolului

Circulația rutieră este oprită, duminică, în Ajunul Crăciunului, pe DN 67C - Transalpina, între Rânca și Novaci, din cauza ninsorii viscolite, în vreme ce în mai multe județe din țară se circulă în condiții pe iarnă și se acționează cu utilaje de deszăpezire, anunță Mediafax.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, din cauza ninsorii viscolite, circulația rutieră este oprită pe DN 67C, pe tronsonul kilometric 16 – 30, între localitățile Novaci și Rânca, județul Gorj.

Ninge, iar pe alocuri se circulă în condiții de iarnă, în zona montană a județelor Alba, Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Cluj, Covasna, Hunedoara, Mureș, Prahova, Sălaj. Se acționează cu utilaje de deszăpezire.

Ninsoare slabă este semnalată și pe autostrăzile A1 Sibiu – Deva (km. 316 -412) și A10 Sebeș-Turda, carosabilul fiind umed, fără depuneri pe carosabil. Se acționează cu utilaje de deszăpezire.

Pentru reducerea riscului rutier, polițiștii le recomandă șșoferilor să adapteze viteza la condițiile de trafic și de drum, să ia în considerare că distanța de frânare crește pe un carosabil umed sau alunecos, să-și asigure o bună vizibilitate prin parbriz, lunetă și geamuri laterale și să folosească luminile de ceață dacă se deplasează pe drumuri unde este prezent acest fenomen.

Polițiștii rutieri le reamintesc șoferilor că pentru deplasarea pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei este obligatorie echiparea autovehiculelor cu anvelope de iarnă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.