Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ninsorile fac prăpăd în țară: mai multe drumuri sunt închise. Oamenii au rămas blocați în case

psnews.ro
drum inzapezit

Centrul Infotrafic anunţă, miercuri, că ninge în mai multe zone din ţară, iar traficul se derulează în condiţii de iarnă. Pe mai multe sectoare de rum naţional au fost impuse restricţii, Pe autostrăzi traficul se derulează în condiţii de carosabil umed.

”Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că traficul este restricţionat pe prima bandă a DN 1 pe sensul Bucureşti - Ploieşti, la kilometrul 27+100 de metri, în zona loclaităţii Snagov, judeţul Ilfov, după ce un  autotren a lovit o conductă de gaze şi a rămas imobilizat pe carosabil. A fost oprită alimentarea cu gaze, nefiind pericol de explozie. se estimează reluarea circulaţiei în condiţii normale după ora 07.00”, anunţă Centrul Infotrafic, informează News.ro.

Sursa citată a precizat că pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 Bucureşti-Piteşti, A2 Bucureşti-Constanţa şi A3 Bucureşti-Ploieşti, se circulă pe un carosabil umed, pe alocuri fiind semnalate precipitaţii sub formă de ploaie, cu vizibilitate este bună.

”La nivelul ţării, sunt semnalate precipitaţii sub formă de ninsoare, circulându-se în condiţii de iarnă, în zona montană a judeţelor Arad, Bacău, Botoşani, Covasna, Iaşi, Neamţ, Prahova şi Vaslui”, a mai transmis sursa citată.

Restricții pe mai multe drumuri din țară

Din cauza zăpezii depuse pe carosabil, sunt impuse mai multe restricţii de trafic, astfel:

- DN 28A Paşcani - Moţca, judeţul Iaşi – circulaţie închisă;

- DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu, în zona localităţii Câineni, judeţul Vâlcea – căderi de pietre de pe versanţi - trafic alternativ, pe un sens;

- DN 29, între localităţile Botoşani şi Manoleasa, judeţul Botoşani – trafic rstrciţionat pentru autovehicule cu masa mai mare de 3,5 tone;

- DN 13B, între localităţile Praid şi Joseni, judeţul Harghita - trafic rstrciţionat pentru autovehicule cu masa mai mare de 7,5 tone.

Din cauza vântului puternic, sunt suspendate manevrele în porturile Constanţa Nord, Constanţa Sud şi Mangalia.

”Recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu multă prudenţă, să păstreze o distanţa corespunzătoare între vehicule, să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare sau a benzii, înainte de a porni în călătorie să se intereseze cu privire la starea părţii carosabile, să aibă autovehiculele echipate cu anvelope de iarnă şi să folosească frâna de motor pentru reducerea vitezei când rulează pe un carosabil umed sau alunecos”, au mai transmis poliţiştii.

La Botoșani oamenii au rămas înzăpeziți

Zeci de persoane au sunat, în noaptea de marţi spre miercuri, la 112, în judeţul Botoşani, pentru a anunţa că au rămas blocate în zăpadă. La toate solicitările au fost trimise echipaje.

”În ultimele ore, la dispeceratul ISU – SAJ Botoşani s-au înregistrat 20 de apeluri de la cetăţeni care sesizau faptul că întâmpină dificultăţi în a se deplasa cu autovehiculele pe drumurile săteşti, comunale, judeţene sau naţionale, din cauza zăpezii. Multe dintre apeluri anunţau aceeaşi situaţie”, au transmis, miercuri dimineaţă, reprezentanţii ISU Botoşani.

Sursa citată a precizat că toate cazurile au fost direcţionate către drumari, Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Judeţean Botoşani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.