Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Nistor Călin o întoarce ca la Ploieşti

gandul.info
nistor calin

Procurorul șef adjunct DNA Călin Nistor, care asigură conducerea interimară a Direcției, a trimis, joi, Secției de procurori a CSM solicitarea avizului de revocare din funcția de procuror DNA Ploiești pentru Lucian Onea și cereri de încetare a activității pentru încă trei procurori de la aceeași structură. Motivul revocării este exercitarea în mod necorespunzător a atribuțiile specifice funcției deținute.

Demersul lui Nistor Călin a fost apreciat ca fiind normal de către unii observatori, iar în sistem a fost perceput ca un gest prin care adjuncţii DNA se dezic de Laura Codruţa Kovesi, după ce ani de zile nu au avut curajul să-şi asume o disidenţă reală (din contră, au pus umărul la multe dintre manevrele fostei şefe, care i-ar putea duce "la pachet" la Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie).

CITEȘTE ȘI: Sucul de aloe, între mit şi adevăr: Ce beneficii are de fapt şi care sunt riscurile

Mai mult, rolul de arhanghel al retorsiunii nu îl prinde foarte bine pe Nistor Călin, la fel cum nu i se potriveşte nici lui Marius Iacob, celălalt adjunct al DNA. Cei doi au coordonat pe rând Serviciul Teritorial Ploieşti al DNA, după cum însuşi Nistor Călin a recunoscut, într-un interviu acordat jurnalistei Sorina Matei, la B1 TV, pe 3 august 2018. Desigur, cei doi nu îşi asumă nicio vină.

Sorina Matei: - Cine îi coordona pe oamenii ăştia? Pe cei de la DNA Ploieşti.

Nistor Călin: - (Pauză) Cine îi coordona?!

Sorina Matei: - Procurorul-şef sau procurorii adjuncţi?

Nistor Călin: ...

Sorina Matei - Văd că domnul Marius Iacob şi i-a trecut în...

Nistor Călin: - I-am avut şi eu câteva luni, nu ştiu... şapte, şase...

Sorina Matei: - Şi de ce aţi renunţat la ei?

Nistor Călin: - Am avut mai multe diferende legat de opinii juridice privind speţe în lucru.

Sorina Matei: - Cu domnul Onea?

Nistor Călin: - Da... Oricum făcusem un schimb pentru o perioadă scurtă, el a revenit la domnul procuror-şef adjunct Marius Iacob.

Sorina Matei: - Deci aţi renunţat la DNA Ploieşti pentru că nu vă înţelegeaţi cu domnul Onea pe speţe.

Nistor Călin: - Am avut opinii juridice diferite.

Aşadar, sezonul curăţeniei este tardiv şi greu de luat în serios când este deschis de oameni care erau acolo când ideea de anticorupție a fost distrusă. Să duci discuția unei probleme endemice a societățîi într-o zonă în care ea e sinonimă abuzurilor este o tristă performanță. Ani de zile ni s-a livrat sintagma "Noi suntem DNA!", deși nimeni, niciodată nu a contestat identitatea procurorilor care funcționau într-un parchet. Acum, nimeni nu mai ştie cine este DNA, însă aflăm zi de zi despre abuzuri. Iar aceste abuzuri sunt, mai nou, pedepsite de cei care ar fi trebuit să le prevină.

Toți spun că DNA a făcut abuzuri. De asemenea, se spune că nu toţi procurorii au făcut abuzuri și că nu toți oamenii din DNA sunt după chipul şi asemănănarea unora precum Negulescu sau Onea. Ce nu ne spune nimeni este când au dispărut cei răi și au rămas doar cei buni. Nu ne spune nimeni unde se termină abuzul și unde începe statul de drept real. Cel mai probabil, o să ne trezim că unii i-au înlocuit pe alțîi și că vor veni alții care ii vor înlocui și pe aceştia. Iar abuzurile și infracțiunile nu dispar niciodată, ci evoluează. Sunt că un virus care suferă mutații în funcție de medicamentele la care e expus.

CITEȘTE ȘI: Cura cu DROJDIE DE BERE, dieta recomandată în sezonul rece. Află de ce! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.