Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NN Group vrea să răscumpere acțiuni în valoare de un miliard de euro, până în martie 2023

nn pensii

NN Group a anunţat joi o răscumpărare de acţiuni de un miliard de euro, până în martie 2023, în condiţiile în care cererea pentru asigurări a rămas solidă în semestrul doi din 2021, pe fondul efectelor pandemiei de COVID-19 şi a condiţiilor meteorologice extreme, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Compania olandeză de asigurări şi de gestionare a activelor a informat că în ultimele şase luni din 2021 condiţiile favorabile de afaceri aproape au dublat generarea de capital, la 804 milioane de euro.

Profitul net a crescut cu 42%, la 1,86 miliarde de euro, în timp ce rezultatul operaţional a scăzut cu 5%, în urma sporirii cererilor de despăgubire la divizia de reasigurări.

"Pandemia de COVID-19 a continuat să domine viaţa noastră de zi cu zi iar condiţiile meteorologice extreme din vara anului trecut au scos în evidenţă impactul real al schimbărilor climatice. Aceste evoluţii au contribuit la o conştientizare mai amplă a riscurilor şi a vulnerabilităţilor, ceea ce a avut ca rezultat majorarea cererii pentru produse de protecţie", a afirmat directorul general David Knibbe.

NN Group a anunţat majorarea dividendelor pentru 2021 cu 7% comparativ cu 2020. De asemenea, rata solvabilităţii Solvency II s-a îmbunătăţit la 213% la finalul anului trecut, de la 209% în decembrie 2020.

NN este parte dintr-un grup financiar internaţional, cu o istorie de peste 175 de ani şi operaţiuni în 19 ţări. În România, NN are o prezenţă locală de peste 24 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.