Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Fostul șef militar al NATO: Trebuie urgent instituită Zona de interdicție aeriană deasupra Ucrainei. Putin nu va avea o problemă să radă orașe întregi

Captura video
no fly zone

Fostul comandant suprem al NATO, generalul James Stavridis, a declarat că recentele atacuri cu rachete din Ucraina ar putea forța Aliații să impună o „zonă de interdicție aeriană” asupra țării.

Într-o postare pe Twitter, Stavridis a avertizat că succesele ucrainene de pe front l-ar putea face ca Putin să recurgă la lovituri și mai intense cu rachete împotriva Ucrainei și nu va avea nicio problemă să încerce „să radă de pe fața pământului” orașe întregi așa cum sa întâmplat în Siria, la Alep, de exemplu. „Cred că această nouă mișcare (tir cu rachete în Ucraina-n.red.) semnalează o schimbare a strategiei lui Putin și este una la care Occidentul va trebui să reacționeze”, spune Stavridis. „Acesta este momentul în care trebuie să revizuim ideea de a oferi ucrainenilor avioane de luptă, MIG-29 și F-16. Să lăsăm ucrainenii să-și controleze spațiul aerian. Acesta este cel mai bun mod de a opri distrugerile”, a precizat fostul comandant suprem al NATO, conform msnbc.com.

După distrugerea podului peste strâmtoarea Kerci, care a făcut legătura între Rusia și peninsula Crimeea, Rusia a lansat 84 de rachete de croazieră şi 24 de drone, ceea ce a dus la moartea a 19 persoane şi rănirea a peste 100. De asemenea, multe clădiri, inclusiv rezidenţiale, au fost distruse, alături de centrale electrice, conform autorităților de la Kiev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.