Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

NOAPTEA CA HOȚII! În plină stare de urgență se forțează cu încălcarea gravă a legii, autorizarea gropii de gunoi Eco Sud, de la Vidra

Inquam Photos
Gabriela Dorojan

În timpul stării de urgență, când România este supusă la grele încercări din cauza pandemiei COVID-19, ECO SUD S.A. cu largul concurs al funcționarilor publici din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Ilfov, conduși de directorul executiv Gabriela Dorojan și de șefa serviciului de autorizări Corina Necula Ciochină, se forțează la maxim favorizarea operatorului gropii de gunoi de la Vidra prin organizarea de dezbaterii publice pentru reautorizarea activității, fără public. Însăși noțiunea de dezbatere publică fără public este plină de nonsensuri și în mod evident ilegala!

ECO SUD S.A. prin Adrian Scarlat și Roxana Manea, fac tot ceea ce pot care să le permită eliberarea autorizației de funcționare. Sunt destui oameni implicați care vorbesc de promisiuni și presiuni la adresa angajaților Agenției pentru Protecția Mediului.

Grupul de interese creat în jurul intereselor gropii de gunoi de la Vidra și a societății ECO SUD S.A. încearcă în aceste zile, când țara este paralizată de extinderea epidemiei, zile în care se presupune că vigilența publicului și a unor instituții și autorități este scăzută, autorizarea a încă 3 noi celule întinse pe o suprafață de zeci de mii de metri pătrați, parte a periculoasei activități, în care se depozitează alte milioane de metri cubi de gunoaie din București și Ilfov.

content-image

Cunoscând interesul major al locuitorilor din Vidra, Sintești și București asupra subiectului dar si perseverența organizațiilor non guvernamentale în contestarea acestei activități periculoase, ei aplică tactici cel puțin ciudate - profită de măsurile impuse de guvern prin Starea de urgență în care activitățile și libertățile persoanelor sunt restrânse și fac imposibilă participarea la dezbaterea organizată în data de 02.04.2020 ora 16.00 la sediul Agenției pentru Protecția Mediului, cu scopul de a obține autorizația mult mai ușor.

A.P.M. Ilfov face jocul celor interesați și a autorizat dezbaterea publică, evident o dezbatere fără public că cetățenii interesați nu pot participa din cauza restricțiilor impuse prin ordonanțele militare.

Motivele reale dar ascunse publicului pentru care Agenția pentru Protecția Mediului Ilfov împreună cu ECO SUD au ținut în secret, încălcând legea, intenția de autorizare a gropii de gunoi Vidra, poluatorul care amenință viața locuitorilor din comunitățile locale limitrofe, încep să iasă la iveală.

Cel mai important fenomen în acest moment este teroarea răspândită în rândul populației și a oamenilor nevoiași de acțiunile directorului A.P.M. Ilfov, Gabriela Dorojan care, în prag de pandemie vrea sa dea o lovitură periculoasă și neașteptată unei comunități locale neajutorate care a avut neșansa să trăiască lângă un munte de gunoi despre care se spune că este nociv suportând activitatea ilegală și poluarea de la periculoasa groapa de gunoi Vidra.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.