Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noaptea Învierii: Papa îi îndeamnă pe credincioşi să ducă spiritul credinţei 'până la capătul Pământului'

papa-francisco



În predica sa, Suveranul Pontif a afirmat, comentând Învierea lui Hristos, că Paştile reprezenta 'ceva frumos', 'o energie nouă la rădăcinile credinţei noastre'.


Mesajul său reaminteşte dorinţa sa legată de o Biserică Catolică mai apropiată de oamenii simpli, cu un caracter mai internaţional şi mai puţin concentrată la Vatican.


Papa Francisc le-a cerut credincioşilor să devină 'martori' ai Învierii lui Hristos, adăugând: 'Nu este un pas înapoi, nu este o nostalgie. Este revenirea la prima dragoste, pentru a primi lumina lui Iisus care a aprins lumea şi pentru a o duce tuturor, până la capătul Pământului'.


Cu prilejul ceremoniei de sâmbătă, papa a administrat sacramentele iniţierii creştine (botez, confirmare şi prima comuniune) mai multor persoane cu vârsta între şapte şi 58 de ani, venite din Italia, Belarus, Senegal, Liban Franţa şi Vietnam.


Ritualul slujbei din Noaptea Învierii a început în atriumul Bazilicii Sfântul Petru cu binecuvântarea luminii şi pregătirea lumânărilor de Paşti, înainte de procesiunea spre altar, desfăşurată în linişte şi în obscuritatea totală a naosului. Această 'liturghie a luminii' a culminat cu cântarea 'Exsultet'.


Duminică, în cea mai sfântă zi a calendarului romano-catolic, Jorge Bergoglio urmează să celebreze slujba de Paşti în Piaţa Sfântul Petru, urmata de binecuvântarea 'Urbi et Orbi' de la balconul Bazilicii Sfântul Petru, acolo unde a apărut pentru prima dată ca Suveran Pontif, după alegerea sa în martie 2013.


Sute de mii de credincioşi sunt aşteptaţi cu această ocazie la Roma, care, pe de altă parte, se pregăteşte pentru a primi o mulţime de credincioşi duminica viitoare, cu ocazia canonizării lui Ioan al XXIII-lea şi Ioan Paul al II-lea.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.