Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noaptea minții! Județul din România unde 7 din 10 oameni sună la 112 pentru a-şi găsi maşinile, după ce au uitat unde le-au parcat

novatv.ro
apel 112

Majoritatea vasluienilor care sună panicați să anunțe că le-a fost furat autoturismul sunt, de fapt, persoane dezorientate sau care stau prost cu memoria și nu își mai amintesc unde și-au parcat mașina.

În raportul activității pe 2023, șeful IPJ Vaslui a sesizat o situație oarecum comică. Polițiștii sunt puși de cele mai multe ori să investigheze furturi inexistente, pentru că majoritatea reclamațiilor sunt făcute de vasluieni care au uitat pur și simplu unde și-a parcat mașinile.

„În ceea ce privește furturile auto, vă pot spune că aproximativ 70%, chiar și mai bine, acestea sunt sesizate ca furturi auto, dar sunt generate de greșelile persoanelor vătămate, care uită unde își parchează autoturismele și sesizează că le-a dispărut mașina și, în acest fel, demarăm cercetările și descoperim că realitatea este cu totul alta”, a declarat comisarul șef Dan Pelin, șeful Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, potrivit Vremea Nouă.

Un astfel de caz a fost înregistrat chiar zilele trecute. Un vasluian a sunat la 112 să reclame faptul că a venit la spital și, la plecare, nu și-a mai găsit mașina. Ulterior, acesta a realizat că, de fapt, își parcase mașina la o distanță mai mare de unitate medicală, dar nu își mai amintea cu exactitate unde anume.

Anul trecut, în județul Vaslui, au fost înregistrate 37 de sesizări la Poliție legate de furtul unor mașini, din care 25 au venit din partea unor vasluieni care uitaseră unde își parcaseră autovehiculele.

Vasluienii nu înțeleg cum e posibil să uiţi unde ţi-ai parcat maşina.

„Să-şi pună GPS pe mașina, daca nu o găsesc”, 

„Înseamnă că nu-i duce capul. Uită pur și simplu. Dacă eu am lăsat-o aici.. păi nu știu unde să vin s-o iau înapoi?”,

„Probabil că se gândesc în altă parte, la alte chestii, altceva nu pot să-mi dau seama cum parchez într-un loc și să uit”, sunt câteva din reacțiile localnicilor la această situaţie, prezentate de Antena3 CNN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.