Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noaptea Muzeelor revine în 190 de spaţii culturale din toată România

AGERPRES
noaptea muzeelor muzeu

Noaptea Muzeelor revine, anul acesta, în aproximativ 190 de spaţii culturale din 73 de localităţi din toată România, urmând a se desfăşura, atât fizic cât şi în mediul online, sute de evenimente culturale şi de experimente artistice.

Marile oraşe au pregătit expoziţii şi tururi ghidate, concerte, spectacole, lecturi, proiecţii, festivaluri, expuneri de realitate virtuală şi instalaţii de artă, potrivit unui comunicat al Reţelei Naţionale de Muzeelor din România, organizatorul evenimentului.

Acestora li se adaugă evenimente multiple organizate de instituţii de cultură din localităţi mai mici, între care Bran, Brad, Călugăreni de Mureş, Ciucea, Colţi, Comana, Feldioara, Mirceşti, Potlogi, Ruginoasa, Rupea, Ştefăneşti de Botoşani, Tămăşeni, Todireşti etc.

În Bucureşti, 50 de muzee, galerii de artă, colecţii, instituţii publice de cultură şi asociaţii, institute culturale, universităţi, coruri naţionale, rezidenţe, opere, expoziţii, palate şi case memoriale, biblioteci, cinema-uri, studiouri şi cartiere creative sau artişti independenţi "ademenesc" publicul la Noaptea Muzeelor, scrie Agerpres.ro.

Pentru prima dată, cu ocazia Nopţii Muzeelor, Primăria Municipiului Bucureşti se deschide publicului larg, într-un eveniment care reuneşte două expoziţii legate de istoricul clădirii Primăriei şi al Bucureştiului, precum şi alte experienţe culturale.

În Iaşi, Primăria dă o "replică" organizând trasee cu tramvaiele de epocă din colecţie.

Ampla desfăşurare de anul acesta - fizic sau online - este disponibilă pentru consultare pe portalul Noaptea Muzeelor (https://noapteamuzeelor.org/), precum şi pe canalele media ale instituţiilor implicate.

În 2020, în contextul pandemiei de COVID-19, într-o perioadă extrem de dificilă la nivel mondial pentru sectorul cultural, peste 60 de muzee şi operatori culturali din toată ţara au sărbătorit Noaptea Muzeelor, pe data de 14 noiembrie, prin evenimente culturale desfăşurate în marea lor majoritate în mediul online.

Anul acesta, toate evenimentele propuse în Noaptea Muzeelor se vor desfăşura cu respectarea legislaţiei în vigoare privind prevenirea infectării cu SARS-CoV-2, precizează organizatorii.

Iniţiată în urmă cu 17 ani de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este organizată anual pe plan european.

În ţara noastră, organizat anual de Reţeaua Naţională a Muzeelor din România - membru al celei mai mari reţele pan-europene a muzeelor Network of European Museum Organisations -, evenimentul se află la a XVII-a ediţie.

Împreună cu alte instituţii de presă, AGERPRES este partener media al evenimentelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.