Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noel Le Graet, fost preşedinte al Federaţiei franceze, a fost audiat de poliţie

wbdg.org/
camera de audiere

Noel Le Graet, fost preşedinte al Federaţiei franceze de fotbal (FFF), a fost audiat vineri de poliţie, el fiind vizat de acuzaţii de hărţuire morală şi sexuală, potrivit L'Equipe şi AFP, citate de site-ul eurosport.fr, potrivit Agerpres.

Avocatul lui Le Graet, Thierry Marembert, a indicat că a fost vorba de o "audiere liberă".

"A fost o etapă firească în acest tip de investigaţie. El a răspuns cât de bine i-a permis memoria în legătură cu afirmaţii vechi, chiar foarte vechi", a spus Marembert despre clientul său, în vârstă de 82 de ani.

Solicitat, parchetul din Paris nu a răspuns deocamdată.

După unsprezece ani de mandat în fruntea fotbalului francez, Le Graet a demisionat la sfârşitul lui februarie 2023, la capătul a mai multe luni de turbulenţe, marcate de acuzaţii de hărţuire, o misiune de audit acuzatoare din partea Inspectoratului General pentru Educaţie, Sport şi Cercetare (IGESR) şi mai multe derapaje verbale.

Fost primar al oraşului Guingamp, Noel Le Graet a preluat preşedinţia FFF în 2011, iar mandatul său urma să se încheie la sfârşitul lui 2024. Scaunul său a fost fragilizat însă de declaraţii controversate la adresa lui Zinedine Zidane, legendă a fotbalului francez, şi de acuzaţii referitoare la comportamente sexiste ale sale.

O sinteză făcut publică a menţionat "abateri de comportament (...) incompatibile cu exercitarea funcţiilor şi cerinţa de exemplaritate care îi este asociată". Sinteza a mai amintit "poziţii publice deplasate", "comportament inadecvat (...) faţă de femei", în special prin "mesaje SMS, unele ambigue, altele de natură clar sexuală".

Apărarea lui Le Graet a cerut în faţa justiţiei administrative anularea raportului IGESR, menţionează presa franceză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.