Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi acuzaţii de agresiune sexuală, împotriva cineastului francez Luc Besson

en.rfi.fr
Luc Besson

O directoare de casting a depus o plângere de agresiune sexuală împotriva cineastului francez Luc Besson, aceasta fiind a doua femeie care îl acuză pe regizor (news.ro).

Presa franceză a publicat mai multe articole potrivit cărora femeia în vârstă de 49 de ani susţine că a fost agresată de Besson şi că acesta i-a cerut favoruri sexuale când se aflau pe platourile de filmare.

În urmă cu două luni, o tânără actriţă susţinea că cineastul a violat-o. Poliţia franceză investighează această acuzaţie despre care avocatul lui Besson, Thierry Marembert, a spus că este fantezistă.

Directoarea de casting, la rândul ei, a spus că a fost agresată de regizor „de fiecare dată când am luat liftul cu el”.

Alte două femei au declarat pentru Mediapart că Besson s-a comportat nepotrivit faţă de ele.

Într-un comunicat transmis AFP, reprezentanţii lui Besson au spus că regizorul „neagă categoric orice fel de comportament condamnabil”, adăugând că „domnul Besson îşi păstrează răspunsurile pentru anchetatori, astfel că nevinovăţia sa să poată fi demonstrată”.

Procurorii francezi au anunţat public marţi că au primit noi reclamaţii la adresa lui Luc Besson.

Actriţa în vârstă de 27 de ani care a depus plângerea de viol a declarat în luna mai că avea o relaţie cu Besson şi s-a simţit constrânsă să întreţină relaţii sexuale cu el pentru a-şi păstra rolurile.

Luc Besson este cea mai importantă personalitate a cinematografiei europene care este acuzată de hărţuire şi agresiune sexuală de la începutul mişcării #MeToo.

Mai mulţi cineaşti din industria franceză, inclusiv actriţa Catherine Deneuve, au criticat public această mişcare, caracterizând-o puritană.

Regizorul francez Luc Besson, în vârstă de 59 de ani, recompensat cu premii César şi Lumière, este cunoscut pentru filme ca „Nikita” (1990), „Leon” (1994), „Al cincilea element/ Le cinquième élément” (1996), „The Lady” (2011) şi „Un monstre à Paris” (2011).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.