Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi acuzaţii de violenţe împotriva imigranţilor la adresa Ungariei

www.dailymail.co.uk
migranti evacuati Paris

Imigranţii care încearcă să intre în Ungaria sunt 'sistematic' molestaţi de poliţişti ungari şi sunt victime ale loviturilor, gazelor lacrimogene şi ameninţărilor cu câini sau li se confiscă pantofii în plină iarnă, transmite organizaţia non-guvernamentală Medici fără Frontiere (MSF). "Nu pare să fie vorba de derapajul unuia sau a doi poliţişti, ci de ceva sistematic, organizat, de zi cu zi", a declarat pentru AFP directorul general al MSF, Christopher Stokes.

Concluziile vin după o misiune efectuată la sfârşitul lunii februarie şi începutul lunii martie în apropiere de frontiera sârbo-ungară, în oraşul sârb Subotica şi în centrele MSF de la Belgrad. Christopher Stokes a intervievat 'zeci' de imigranţi care au încercat trecerea clandestină a acestei frontiere protejate cu un gard de sârmă ghimpată. Imigranţii de pe teritoriul ungar "au parte de un fel de pachet de primire, dacă pot să mă exprim cinic, de la poliţiştii de frontieră, care pare să includă lovituri şi gaze lacrimogene", a spus Stokes.

Ungaria a ridicat în toamna lui 2015 un gard împotriva imigranţilor la frontierele sale cu Serbia şi Croaţia, după ce a fost una dintre principalele ţări de tranzit pentru refugiaţii care încercau să ajungă în vestul Europei. Stârnind criticile mai multor ONG-uri, parlamentul ungar a adoptat marţi o lege care vizează plasarea sistematică în detenţie a tuturor solicitanţilor de azil, o măsură suprimată în 2013 sub presiunea Uniunii Europene şi a Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi, conform Agerpres.

Mărturii privind acte de violenţă ale poliţiei împotriva imigranţilor la frontierele Ungariei au fost deja colectate de alte ONG-uri în trecut şi respinse cu regularitate de autorităţile din această ţară. Intervievat de AFP, un purtător de cuvânt al guvernului ungar a respins 'cu fermitate' aceste acuzaţii, dând asigurări că imigranţii "nu sunt maltrataţi".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.