Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi acuzaţii GRAVE la adresa lui Carles Puigdemont: Ce au dezvăluit autorităţile de la Madrid

Carles Puigdemont

Guvernul spaniol a respins vineri posibilitatea ca fostul lider separatist catalan Carles Puigdemont să conducă regiunea din exilul autoimpus la Bruxelles şi a subliniat că Madridul va contesta în justiţie orice încercare în acest sens, informează Reuters. Separatiştii catalani au convenit miercuri să încerce să îl realeagă pe Puigdemont ca lider regional, făcând să apară un scenariu în care fostul lider fugar guvernează prin legătură video din Belgia. Acesta riscă arestarea în Spania pentru incitare şi revoltă împotriva statului, confor Agerpres.

Citește și: Evoluție uriașă! Câți bani va încasa Mihaela Buzarnescu pentru calificarea în finala turneului de la Hobart

"Regulile parlamentare sunt foarte clare", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului spaniol, Inigo Mendez de Vigo, într-o conferinţă de presă săptămânală. Ele nu includ "posibilitatea unei prezenţe (parlamentare) care nu este în persoană". "Această aspiraţie este total nerealistă şi împotriva regulilor şi a bunului simţ", a adăugat el.

Citește și: Casa Regală îl contrazice pe Mihai Tudose: Ce decizie a luat Familia Regală, în urma avizului negativ din Guvern

Puigdemont a condus anul trecut o mişcare pentru desprinderea de Spania a regiunii bogate de nord-est, Catalonia, culminând cu demiterea de către Madrid a administraţiei sale şi impunerea guvernării directe. El s-a instalat la Bruxelles la scurt timp după aceea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.