Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi acuzaţii împotriva lui Paul Manafort şi Rick Gates în dosarul rus

NYMag
Donald Trump, Paul Manafort

Procurorul special care coordonează ancheta cu privire la un amestec rus în alegerile americane a formulat noi acuzaţii împotriva fostului director de campanie al candidatului Donald Trump şi vechiului asociat al acestuia, potrivit unor documente judiciare, scrie DPA, conform news.ro.

Robert Mueller i-a acuzat joi pe Paul Manafort şi Rick Gates - care au făcut parte din echipa de campanie a lui Trump după ce Manafort a devenit, pentru o scurtă perioadă de timp, directorul campaniei sale, în 2016 - că au depus false declaraţii de venit, nu au declarat conturi bancare în străinătate şi de fraudă bancară.

Manafort este acuzat că a spălat venituri în valoare de peste 30 de milioane de dolari pe care le-a ascuns de autorităţile americane cu ajutorul lui Gates, se arată în actul de acuzare depus la un tribunal din Virginia.

Gates şi Manafort au fost deja inculpaţi, în octombrie, de către echipa lui Mueller, care i-a acuzat de declaraţii false, spălare de bani şi de faptul că nu s-au înregistrat ca ”agenţi străini” în legătură cu activităţi de lobby în contul fostului Guvern ucrainean prorus al lui Viktor Ianukovici.

Nici actele de acuzare din octombrie şi nici noile acuzaţii cu privire la infracţiuni financiare nu includ acuzaţii de complicitate cu Rusia - care consttuie una dintre axele principale ale investigaţiei Departamentului Justiţiei.

Inculparea de joi este percepută drept un efort al echipei lui Mueller de a spori presiunea asupra lui Manafort şi Gates, care se pregătesc să fie judecaţii anul acesta, cu scopul de a coopera în cadrul investigaţiei cu privire la presupusa complicitate.

Ea are loc la o săptămână după ce 13 ruşi şi trei entităţi ruse au fost inculpaţi în legătură cu o presupusă conspiraţie vizând să submineze alegerile prezidenţiale americane. Ei sunt acuzaţi, între altele, de conspiraţie în vederea fraudării Statelor Unite, conspiraţie de a comite fraude informaţionale şi bancare şi furt agravant de identitate.

Trump a catalogat în repetate rânduri ancheta cu privire la relaţiile echipei sale de campanie cu Rusia dinaintea alegerilor drept o ”farsă” şi o încercare de a-i submina adminsitraţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.