Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi acuze la adresa UE în criza refugiaţilor: Ce spune Turcia

UE Turcia

Turcia nu a primit bani de la UE pentru refugiaţii sirieni care trăiesc în ţară, conform unui acord convenit în martie pentru stagnarea fluxului de refugiaţi spre blocul comunitar, a declarat vineri un purtător de cuvânt al preşedintelui turc, relatează DPA. 'Nu am primit încă niciun ban', a declarat Ibrahim Kalin, purtător de cuvânt al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan. El a menţionat că o sumă de 120 de milioane de euro (134 milioane de dolari) a fost alocată pentru programele destinate refugiaţilor, dar până acum nu a fost furnizat nimic.

 

În această săptămână, datele au arătat că UE a primit numai 177 de refugiaţi sirieni din Turcia în ultimele două luni, deşi a pledat să intensifice mecanismului de redistribuire a refugiaţilor pe baza unor cote obligatorii. Turcia găzduieşte peste 2,2 milioane de refugiaţi sirieni, potrivit ONU. Kalin a afirmat că guvernul a cheltuit peste 10 miliarde de dolari pentru refugiaţi de la izbucnirea războiului civil, în 2011, conform Agerpres.

 

Acordul Turcia-UE prevede ca blocul european să acorde trei miliarde de euro, într-o primă etapă, o sumă care poate fi dublată ulterior. În plus, Turcia speră să obţină o liberalizarea a vizelor pentru cetăţenii săi în Spaţiul Schengen.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.