Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi amănunte incendiare depre pistolarul din Iași care a trecut granița în R. Moldova, deși era dat în consemn la frontieră: Cine răspunde?

Radu Pop
pistolarul de la iasi

Apar noi detalii incredibile despre individul care a împușcat un bărbat la Iași, iar după faptă a fugit în Republica Moldova. Potrivit surselor STIRIPESURSE.RO, acesta a trecut granița, pe sub nasul polițiștlor de frontieră, chiar dacă era dat în consemn după atac.

Conform informațiilor, pistolarul s-a prezentat, însoțit de alte două persoane, în punctul de trecere a frontierei Sculeni, acolo unde polițiștii de frontieră i-au verificat documentele și l-au lăsat să iasă din țară. Asta deși, fiind frontieră Non-UE, controlul trebuia să se facă amănunțit, mai ales că în dreptul numelui său era trecut acel consemn care a fost văzut de agenți în baza de date, adică cei de la frontieră ar fi trebuit să-l rețină și să cheme urgent organele care au impus această restricție la adresa lui.

Pistolarul a foat prins în Republica Moldova

Bărbatul care a împuşcat o persoană pe o stradă din Iaşi a fost prins în Republica Moldova, unde fugise imediat după ce a comis fapta.

„Astăzi, 3 februarie a.c., în urma schimbului de informații dintre polițiștii Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Iași și autoritățile judiciare din Republica Moldova, bărbatul bănuit de comiterea infracțiunii de tentativă la omor a fost localizat, depistat și reținut de către polițiștii moldoveni, pe teritoriul Republicii Moldova. Față de acesta, Tribunalul Iași a emis cererea de dare în urmărire internațională și mandat european de arestare. Bărbatul, de 31 de ani, urmează a fi predat/preluat din Republica Moldova, fiind cercetat pentru comiterea infracțiunii de tentativă la omor.

Schimbul de date cu autoritățile moldovenești a fost efectuat prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională din cadrul IGPR. Operativitatea polițiștilor din Republica Moldova a contribuit la prinderea în scurt timp a bărbatului bănuit, în contextul foartei bune colaborări existente între cele 2 instituții”, anunșa vineri IGPR.

Informații despre victimă

Medicul coordonator UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu a declarat vineri că starea pacientului este stabilă, el fiind conştient. Bărbatul a fost supus unei operaţii chirurgicale cu o zi în urmă. Prietenii agresorului susţin că acesta procurase pistolul din Italia. Totodată, procurorii ieşeni au precizat că în Italia bărbatul avea la activ mai multe fapte comise prin violenţă, având mai multe condamnări. Agresorul şi victima se cunoşteau, dar deocamdată nu s-a stabilit care ar fi cauza atacului. Incidentul s-a petrecut miercuri seară în cartierul ieşean Alexandru cel Bun.

Bărbatul a fost împuşcat de o persoană cu care se cunoştea, acesta din urmă fugind de la faţa locului cu o maşină. Medicul Diana Cimpoeşu a afirmat că bărbatul a fost împuşcat în zona cervicală şi că a fost internat în Clinica de Chirurgie din cadrul spitalului Sfântul Spiridon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.