Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi atacuri ruseşti asupra Centralei Nucleare Zaporijjia. Un obiectiv din infrastructura locală, distrus / UPDATE

antena3.ro
zaporojie

UPDATE 09.15: Trupele de ocupație ruse au lansat un nou atac asupra oraşului ucrainean Zaporijjia, în noaptea de marţi spre miercuri, ţinta rachetelor fiind un obiectiv din infrastructura locală - a anunţat guvernatorul regiunii Zaporijjia, Oleksandr Staruh.

Oficialul a precizat că bombardamentele nu s-au soldat cu victime, însă a subliniat că obiectivul vizat de atac a fost distrus.

Informația a fost confirmată și de secretarul Consiliului Local Zaporijjia, Anatoli Kurtev.

*

Invadatorii ruși au tras, din nou, asupra Centralei Nucleare Zaporijjia, avariind echipamentul de comunicații al uneia dintre unitățile energetice - a anunţat Energoatom, agenţia nucleară de stat ucraineană, scrie Rador.

"Pe 21 septembrie 2022, la ora 01:13, ca urmare a unui nou bombardament asupra Centralei Nucleare Zaporijjia, lansat de către teroriștii ruși, echipamentul de comunicații al unității energetice nr. 6 a fost avariat" - a menționat compania, adăugând că au fost oprite atât transformatorul unităţii energetice afectate, cât și cele care asigură nevoile proprii ale unității.

Din cauza pierderilor de energie, a avut loc o pornire de urgență a două generatoare diesel ale sistemelor de siguranță pentru a asigura funcționarea pompelor de răcire a combustibilului.

La ora 02:00, personalul centralei a restabilit alimentarea cu energie electrică pentru nevoile proprii ale unității nr. 6, astfel că generatoarele diesel au fost oprite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.