Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi AVERTIZARI cod portocaliu şi galben de inundații, emise de hidrologi

stiripesurse.ro
avertizare hidrologica galben cod

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, duminică, noi avertizări cod portocaliu și galben de inundaţii. Sunt vizate râuri din județele Harghita, Covasna, Brașov și Sibiu, relateaza mediafax.

Hidrologii arată că până luni la 2.00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale, creşteri importante de debite și niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie pe unele râuri din bazinele hidrografice: Olt – bazin superior amonte S.H. Sfântu Gheorghe, Olt – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Sfântu Gheorghe – amonte S.H. Sebeș Olt, județele: Harghita, Covasna, Brașov și Sibiu.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Olt – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Feldioara – amonte Făgăraș.

Un nou cod galben de inundaţii a fost emis pentru râurile mici din judeţul Bihor, în vigoare până duminică la ora 24.00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.