Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi condiții pentru Turcia din partea Comisiei Europene: Ce vor europenii de la Ankara

ue turcia ue

Comisarul european pentru extindere Johannes Hahn a cerut Turciei să răspundă 'întrebării deschise' dacă este dispusă să îndeplinească criteriile de aderare la Uniunea Europeană în condiţiile în care au apărut incertitudini în relaţiile sale cu blocul comunitar, relatează Reuters.

Într-un interviu acordat cotidianului austriac Die Presse publicat miercuri, Hahn a declarat că arestarea a mii de persoane în Turcia după tentativa de lovitură de stat de la începutul lunii iulie a iritat anumiţi membri ai Uniunii Europene.

Citește și: Twitter pentru sistemul iOS funcționeză și în mod nocturn

'Situaţia aşa cum este ea astăzi în Turcia, nu contribuie la nevoia noastră de stabilitate', a afirmat el pentru ziar.

Evoluţia după tentativa de puci 'a provocat o stare de iritare în multe părţi ale Europei în legătură cu amploarea şi viteza arestărilor' în Turcia, a mai spus el.

Citește și: Un celebru actor s-a fotografiat gol, cu bărbăția la vedere / FOTO 18+

Cu toate acestea, Hahn s-a declarat împotriva opririi negocierilor de aderare a Turciei la UE, o măsură propusă de unii politicieni, între care şi cancelarul austriac Christian Kern.

Confruntată cu un val de critici din Europa, Ankara a acuzat UE că este alimentată de sentimentul antiturc şi de ostilitate faţă de preşedintele Recep Tayyip Erdogan, afirmând că blocul comunitar face greşeli grave în răspunsul său la tentativa de lovitură de stat din Turcia.

Citește și: A acoperit cu un tampon aerul condiționat din autocar / FOTO

'Dacă doriţi să vă alăturaţi (UE), trebuie să îndepliniţi anumite criterii. Regulile nu sunt negociabile', a declarat Hahn pentru ziar.

'Turcia ar trebui să spună în curând foarte clar dacă poate şi vrea să accepte aceste condiţii. Această întrebare deschisă pune presiune asupra relaţiilor (cu UE)', a mai spus comisarul european. El a adăugat că este în favoarea continuării negocierilor de aderare.

Citește și: TP-Link a lansat oficial gama de telefoane Neffos pe piața noastră

Întrebat în legătură cu ameninţarea Turciei de a-şi deschide frontierele şi de a permite migranţilor să tranziteze către Europa - care ar putea capăt acordului încheiat între Ankara şi UE - Hahn a afirmat că este nevoie de o temperare a cuvintelor şi a emoţiilor.

'Nu cred că Turcia poate sau vrea să facă faţă crizei migranţilor fără sprijinul financiar al UE', a mai spus el citat de agerpres.ro.

Citește și: Semnele care iti arata ca ai corpul plin de toxine! Nu le ignora

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.