Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi confruntări în estul Ucrainei - Un soldat ucrainean a fost ucis

digi24
ucraina soldat

Un soldat ucrainean a fost ucis joi pe linia frontului cu separatiştii proruşi din estul Ucrainei, acesta fiind al treilea deces de acest fel înregistrat în ultimele cinci zile în zonă, transmite AFP.

Separatiştii au atacat miercuri şi joi poziţiile armatei ucrainene cu mortiere, lansatoare de grenade şi artileria în regiunile Doneţk şi Lugansk, omorând un militar, a indicat armata ucraineană într-un comunicat.

Luni, forţele ucrainene şi separatiştii au înregistrat câte un deces de fiecare parte.

Potrivit unui bilanţ realizat pe baza unor surse oficiale, cel puţin 56 de soldaţi ucraineni şi-au pierdut viaţa pe front de la începutul anului, faţă de 50 în întregul an 2020. În rândul separatiştilor, cel puţin 30 de combatanţi au fost declaraţi morţi începând din ianuarie.

''Situaţia securităţii este volatilă, cu o medie de peste 250 de încălcări ale încetării focului pe zi în septembrie'', a atenţionat miercuri Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), ce are sute de observatori desfăşuraţi în zona de conflict din estul Ucrainei.

Ucraina se află din 2014 în conflict cu separatiştii proruşi. Acest război, izbucnit la scurt timp după anexarea peninsulei Crimeea de Moscova, s-a soldat până acum cu peste 13.000 de morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.