Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi confruntări între trupele indiene şi pakistaneze în Kashmir

www.stirileprotv.ro
soldati indieni

Armata indiană a anunţat sâmbătă că a distrus patru posturi militare pakistaneze de-a lungul frontierei disputate, aceasta fiind o nouă escaladare a tensiunilor dintre cele două puteri nucleare, transmite agenţia Reuters.

Operaţiunea survine la o zi după ce India şi Pakistanul s-au acuzat reciproc de uciderea unor civili de-a lungul liniei de demarcaţie din Kashmir, regiune pe care ambele o revendică în totalitate, dar care este controlată câte o parte de fiecare.

Citește și: SUA evacuează familiile personalului de la consulatul american din Istanbul

De asemenea, Ministerul indian al Apărării a publicat un comunicat în care afirmă că un soldat indian a fost ucis şi mutilat de către militanţi pakistanezi care au pătruns pe teritoriul Indiei şi apoi au revenit în Pakistan sub protecţia 'focului de acoperire' al armatei pakistaneze, în text mai menţionându-se că un asemenea 'act impune un răspuns corespunzător'.

Armata indiană nu a oferit detalii despre atacul de sâmbătă asupra posturilor pakistaneze, dar un ofiţer indian a declarat că în cursul dimineţii în sectorul cunoscut sub numele de Keran trupele indiene şi pakistaneze s-au confruntat într-un duel de artilerie, anunță Agerpres.

Tensiunile dintre India şi Pakistan s-au accentuat din luna septembrie, când indivizi înarmaţi au ucis 19 soldaţi indieni într-o cazarmă din Kashmir, atac pus de autorităţile de la New Delhi pe seama militanţilor susţinuţi din Pakistan. De atunci, incidentele armate dintre trupele indiene şi pakistaneze continuă neîntrerupt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.