Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi contre pe axa Edinburgh-Londra. 'Planul Theresei May se va face praf şi pulbere'

The Daily Belter
Sturgeon and May

Prim-ministrul scoţian Nicola Sturgeon a declarat miercuri că o victorie a formaţiuni sale, Partidul Naţional Scoţian (SNP), în această provincie în alegerile legislative anticipate din Marea Britanie, convocate pentru 8 iunie, ar face imposibil pentru premierul Theresa May să oprească un nou referendum cu privire la independenţă, transmite Reuters, conform agerpres.

'Dacă SNP va câştiga aceste alegeri în Scoţia şi conservatorii nu, atunci tentativa Theresei May de a ne bloca mandatul de a le oferi scoţienilor şansa de a-şi alege propriul viitor când va veni momentul se va face praf şi pulbere', le-a declarat Nicola Sturgeon reporterilor la Londra.

Citeşte şi: China pregăteşte o 'armată de talie mondială'. Xi Jinping vrea o restructurare rapidă şi modernă

Partidul său deţine în prezent 54 din cele 59 de mandate care revin Scoţiei în parlamentul de la Londra, iar conservatorii scoţieni numai unul.

După referendumul din iunie 2016 pentru Brexit, la care 62% dintre votanţii din Scoţia s-au pronunţat pentru rămânerea Marii Britanii în blocul comunitar, guvernul de la Edinburgh s-a angajat să întreprindă toate demersurile pentru menţinerea Scoţiei în UE, inclusiv prin organizarea unui nou referendum privind independenţa provinciei de Regatul Unit, după cel eşuat din 2014.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.