Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi critici la adresa Chișinăului venite de la Moscova: Organizațiile internaționale să facă o evaluare adecvată

TASS
Kremlin

Moscova acuză autoritățile de la Chișinău de cenzură. Potrivit Kremlinului, decizia de a suspenda licența în privința a șase posturi de televiziune din Republica Moldova reprezintă un act de cenzură politică fără precedent, conform deschide.md.

MID-ul rus menționează că decizia Comisiei pentru Situații Excepționale din 16 decembrie reprezintă o încălcare flagrantă a dreptului de acces la informație.

„Solicităm ca organizațiile internaționale relevante să facă o evaluare adecvată a ceea ce s-a întâmplat și să ia toate măsurile adecvate pentru a remedia această situație inacceptabilă”, se arată în mesajul Ministerului rus de Externe.

De menționat că vineri, 16 decembrie, șase posturi de televiziune din R.Moldova au rămas cu licențe de emisie suspendate pe perioada stării de urgență. Este vorba de: Primul în Moldova; RTR Moldova; Accent TV; NTV Moldova; TV6; Orhei TV.

Potrivit președintelui R.Moldova, Maia Sandu, aceste șase posturi TV au dat dovadă de lipsa unei informări corecte în reflectarea evenimentelor din țară și a războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei, și vine să protejeze spațiul informațional național și să prevină dezinformarea.

Prim-ministrul Natalia Gavrilița declara că instituțiile media sancționate au încălcat grav și în repetate rânduri Codul Serviciilor Audiovizuale, reflectând în mod tendențios și manipulatoriu evenimentele din R.Moldova, dar și cele legate de războiul din Ucraina.

Precizăm că în seara zilei de vineri, 16 decembrie, Moscova a venit cu alte acuzații la adresa autorităților R.Moldova. Mai exact, Ministerul rus de Externe a acuzat autoritățile de la Chișinău de tentativa de limitare a statutului limbii ruse în R.Moldova și excluderea acestuia din viața socio-politică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.