Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi descoperiri alarmante despre Covid-19: virusul se transmite și la lei

www.paginadebanci.ro
leu

Patru lei asiatici dintr-un parc zoologic din Singapore au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus după ce au fost infectaţi de către personal, au declarat miercuri autorităţile, potrivit AFP. Leii, aparţinând un specii protejate, au început să prezinte simptome ale bolii (tuse, strănut) din weekend-ul trecut, ceea ce i-a determinat pe îngrijitori să îi testeze, arată Agerpres.

"Toţi leii sunt în stare bună, alerţi şi activi", a declarat Sonja Luz, de la Mandai Wildlife Group, organizaţia care administrează majoritatea grădinilor zoologice din ţară.

"Ne aşteptăm ca aceştia să se recupereze bine doar cu un tratament adjuvant", a adăugat ea.

Felinele infectate şi alte cinci de la parcul Night Safari din Singapore au fost plasate în izolare, a indicat serviciul veterinar guvernamental.

Trei îngrijitori ai parcului în aer liber, care găzduieşte sute de animale, au fost, de asemenea, testaţi pozitiv pentru coronavirus.

Un leu african de la Grădina Zoologică din Singapore, adiacentă parcului Night Safari, s-a îmbolnăvit şi el, iar autorităţile au solicitat să fie testat.

Parcul Night Safari şi Grădina Zoologică din Singapore au rămas deschise, deoarece riscul ca animalele să transmită virusul la oameni este considerat minim.

Oraşul-stat din Asia de Sud-Est se confruntă cu cel mai grav val de contaminări de la începutul pandemiei, cu aproximativ 2.000-3.000 de cazuri noi pe zi şi câteva decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.