Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi detalii explozive despre grupul de rebeli din Germania: încercau să recruteze polițiști și soldați de elită, decorați de NATO sau SUA (Spiegel)

mrconservative.com
rebeli sirieni

Grupul de rebeli care planifica o lovitură de stat în Germania dorea să recruteze mai mulți soldați de elită decorați de SUA sau NATO și ofițeri de poliție pentru formațiunea lor, relatează publicația germană Spiegel, potrivit unor surse apropiate de anchetă.

Potrivit informațiilor Spiegel, grupul a încercat să recruteze mai mulți soldați de elită din Kommando Spezialkräfte (Comandamentul Forțelor Speciale, KSK). KSK este comandamentul militar al forțelor speciale din cadrul armatei germane. KSK a primit decorații și premii din partea NATO, a Statelor Unite și a filialelor sale. Agenții KSK au luat parte la operațiuni antiteroriste comune, în special în Balcani și în Orientul Mijlociu.

Unul dintre reprezentanții grupului de rebeli ar fi încercat să recruteze un locotenent colonel care fusese deja expulzat din KSK în 2019 din cauza apropierii sale de tezele „Reichsbürger”.

De asemenea, suspecții au încercat recent să recruteze mai mulți polițiști. Potrivit anchetei, mai mulți membri ai grupului au călătorit în nordul Germaniei pe 10 noiembrie pentru o întâlnire confidențială la care au participat aproximativ 15 persoane. Conspiratorii au încercat să recruteze „în mod specific” polițiști, transmite sursa citată.

Potrivit informațiilor „Spiegel”, unul dintre cei 54 de suspecți este un inspector superior care a lucrat anterior ca ofițer de poliție în autoritatea de poliție din Renania de Nord-Westfalia din Minden-Lübbecke. Se spune că ea a atras atenția în trecut în calitate de negaționist coronavirus. Un alt polițist acuzat este gardian de stat în Saxonia Inferioară. În plus, printre acuzați se numără și un inspector șef din Saxonia Inferioară care a fost îndepărtat din serviciu. Și el a apărut deja ca activist în protestele împotriva măsurilor Corona, mai transmite sursa citată.

Potrivit informațiilor „Spiegel”, anchetatorii, în numele Procurorului General Federal, au confiscat pistoale de nouă milimetri, săbii, cuțite, pistoale paralizante, căști de luptă, dispozitive de vedere nocturnă și armele de serviciu ale celor doi polițiști în activitate. De asemenea, au fost sechestrate peste 130.000 de euro numerar și o sumă importantă de aur și argint.

În iunie 2020, ministrul german al apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, a anunțat că unitatea KSK va fi parțial desființată din cauza creșterii extremismului de extremă-dreapta în rândurile sale.

Comandamentul Forţelor Speciale (KSK) a fost restructurat și în 2021 după o serie de scandaluri în ultimii ani, legate în special de soldaţi care sustrăgeau muniţii şi făceau salutul nazist, interzis în Germania.

Ultimele anchete vizează un ofiţer şi un subofiţer din cadrul forţelor de elită ale armatei KSK.

Un sergent major al KSK este acuzat că a arborat drapelul imperial negru-alb-roşu alături de cel federal în timpul unui exerciţiu în 2015.

În celălalt caz, un locotenent este acuzat că a difuzat un "număr mic" de fotografii cu caracter extremist de dreapta pe WhatsApp în 2014.

În cursul anului 2021, miniştrii de interne federal şi ai landurilor Germaniei au declarat că vor lua măsuri unitare împotriva expunerii publice a drapelelor imperiale şi a steagurilor imperiale de război din perioadele imperială şi nazistă.

Decizia a intervenit ca urmare a îngrijorărilor că grupurile de extrema dreaptă utilizează din ce în ce mai mult drapele imperiale ca simbol şi înlocuiesc astfel steagul cu svastică interzis.

Vezi și; Grupul rebel din Germania avea un adevărat arsenal pregătit pentru lovitura de stat: arme găsite în 50 dintre locurile percheziţionate

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.