Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi devoalări din cazul de plagiat al Emiliei Şercan: Lucrarea de licență, ținută la SECRET

emilia sercan

Lucrarea de licență a jurnalistei Emiliei Șercan, asupra căreia sunt ridicate semne de plagiat, nu poate fi consultată fără acordul ei, au decis reprezentanții mediului academic din Sibiu, potrivit Turnul Sfatului.

În urma dezvăluirilor referitoare la suspiciunile de plagiat puse pe seama lucrării de licență a Emiliei Șercan, Turnul Sfatului a solicitat și consultarea lucrării, aceasta aflându-se în arhiva Facultății de științe socio-umane din Sibiu, în cadrul căreia a fost transferată arhiva fostei Facultăți de jurnalism și științele comunicării.

Cererea pentru accesul la licență a fost transmisă în dimineața zilei de marți și, inițial, reprezentanții Universității au lăsat de înțeles că lucrarea – aflată în arhivele instituției în dublu exemplar – nu poate fi accesată de persoane străine, susține sursa citată.

Schimbare MAJORĂ pregătită de Germania: Planul care lovește PUTERNIC România

În cursul zilei de miercuri, rectorul Universității „Lucian Blaga“, Ioan Bondrea, a precizat că accesul la lucrare poate fi făcut doar cu acordul autorului. „A fost transmisă o adresă din partea Universității pentru a solicita acest acord“, a declarat Ioan Bondrea.

Emilia Șercan a absolvit Facultatea de Jurnalism în 2003, cu lucrarea de licență intitulată „Reglementări naţionale şi internaţionale cu privire la libertatea de exprimare“. Contactată telefonic de Turnul Sfatului, Jurnalista a declarat: „Nu comentez până nu îmi voi finaliza propria investigație, care să îmi clarifice lucrurile la nivel instituțional. Când voi avea ceva de comunicat, o voi face personal, nu prin intermediul mass-media“.

Fost ministru al Educației și actual rector al Universității din București, Mircea Dumitru, spune că instituția pe care o conduce tratează lucrările de licență drept niște documente publice. „Lucrările de licență sunt lucrări publice. Noi nu le ținem în arhivă mai mult de cinci ani, deoarece nu avem spații de depozitare și nu există nicio obligație legală să facem depozit cu aceste lucrări“, declară Dumitru, rector al universității în cadrul căreia funcționează și facultatea unde predă Emilia Șercan.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.