Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi DEZVĂLUIRI revoltătoare despre dezinfecţia din spitale. MINCIUNA a ieşit la iveală

F. P.
spital

Pe 25 aprilie 2016, Cătălin Tolontan și Gazeta Sporturilor încep publicarea rezultatelor unei investigații privind diluarea cu intenție a substanțelor dezinfectante din spitale. Pe 28 aprilie 2016, Cătălin Tolontan și Gazeta Sporturilor publică dovada privind diluarea unor substanțe dezinfectante de până la 10 ori față de concentrațiile menționate pe etichete.

În centrul investigației este firma Hexi Pharma, producător de substanțe dezinfectante și lider de piață, care a livrat produse inclusiv pentru Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică (Spitalul de Arși), unde au fost internate mai multe victime ale tragediei de la Colectiv și care au decedat din cauza infecțiilor din spital.

Pe 25 aprilie 2016, în primul drept la replică al Hexi Pharma, compania îl acuză pe Cătălin Tolontan de defăimare și afirmă că substanțele dezinfectante produse de Hexi Pharma nu au fost achiziționate de Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică (Spitalul de Arși) în 2015, anul tragediei Colectiv.

Mișcarea civică Inițiativa România a demarat o analiză proprie privind situația contractelor cu statul ale companiei Hexi Pharma în perioada 2012-2015. Au fost descoperite astfel sume fabuloase pe care această firmă le încasează de la stat, nu doar prin licitații, ci și prin achiziții directe de ordinul a milioane de euro. E vorba de mii de achiziții directe prin care se fentează competiția (licitațiile) și pentru care statul român și administratorii spitalelor sunt direct responsabili.

În urma analizării datelor oficiale, s-a dovadit că Hexi Pharma a avut 20 de contracte cu Spitalul de Arși în 2015 și că patronul Hexi Pharma a mințit când a afirmat că nu a avut contracte cu spitale în care au murit din cauza infecțiilor victime ale tragediei din Colectiv.

Analiza realizată de Iniţiativa România prezintă şi o statistică a contractelor Hexi Pharma cu spitalele din București în perioada 2012-2015, în valoare totală de 5.998.211,8 de euro, dar şi o statistică a contractelor Hexi Pharma cu spitalele din România în perioada 2012-2015, în valoare totală de 20.534.992,1 de euro.

Contractele Hexi Pharma cu Spitalul de Arşi:

content-image

content-image

content-image

Întreaga analiză realizată de Iniţiativa România poate fi consultată AICI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.