Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Noi focare de COVID-19 în județul Prahova la o primărie şi la Spitalul Urlaţi

bay939.com.au
coronavirus covid-19

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova a identificat două noi focare de COVID-19 la o primărie din judeţ, dar şi la Spitalul Orăşenesc Urlaţi, unde activitatea este sistată temporar în două secţii.

Potrivit datelor comunicate, vineri, de Prefectura Prahova, cinci cadre medicale ale Spitalului Urlaţi au fost testate pozitiv pentru noul coronavirus, fiind vorba despre un medic şi patru asistente, potrivit AGERPRES.

Citește și: CTP a făcut show în ședința CNA: ‘Termenul imbecil nu reprezintă o injurie’/Contre între jurnalist și Radu Herjeu

În acest context, este sistată temporar activitatea Secţiei Medicină Internă şi cea a Camerei de Gardă, în condiţiile în care nu se poate asigura asistenţa medicală.

"Pacienţii din secţia amintită au fost externaţi. Potrivit conducerii unităţii medicale, au fost realizate, în total, 29 de teste, urmând ca pe parcursul zilei să sosească şi alte rezultate. În vederea reluării cât mai curând a activităţii, comitetul director al spitalului se va întruni pentru a găsi soluţii în acest sens. Persoanele infectate au fost izolate, contacţii direcţi au fost carantinaţi, iar în unitatea medicală se realizează procedurile de dezinfecţie", precizează sursa citată.

În acest context, având în vedere că linia de gardă pe Medicină Internă este comună cu Pediatria, adulţii şi copiii vor fi consultaţi în regim de ambulatoriu şi spitalizare de zi, zilnic, de luni până vineri de la ora 8,00 la ora 14,00, a anunţat conducerea spitalului pe pagina de Facebook a unităţii.

La nivelul secţiei s-au luat măsuri pentru efectuarea dezinfecţiei terminale a tuturor încăperilor, precum şi de testare a personalului, se mai arată în postarea citată.

Citește și: Situație tensionată în PSD: Gabriela Firea, presată ca să scape de Petre Roman, Dumitru Dragomir și Anghel Iordănescu din CGMB

Totodată, un focar de COVID-19 a fost identificat la Primăria Târgşoru Vechi, acolo unde zece persoane, dintr-un total de 53, au fost confirmate cu noul coronavirus. Ca urmare a acestui fapt, activitatea a fost suspendată încă din data de 2 octombrie, când au apărut primele buletine cu rezultate pozitive la infecţia cu SARS-CoV-2, toate operaţiunile derulându-se doar online.

Angajaţii infectaţi au fost izolaţi, iar contacţii direcţi au fost carantinaţi. Între timp, a fost realizată şi dezinfecţia întregii instituţii.

Autorităţile prahovene au raportat, vineri, 108 cazuri noi de COVID-19, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând la 6.619, iar cel al deceselor asociate noului coronavirus ajungând la 228.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.